facebooklogo      Instagram logo     

“Toen en nu; De actualiteit en herdenken”

Bij KIJK! Teuge, het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper, werd Voor de 6e keer een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid.

Na de opening door Coert Munck (oud directeur Luchthaven Teuge) werd een Fly-by door 2 vliegtuigen verzorgd door Bert van de Bunte (luchthaven Teuge).
Na 2 minuten stilte droeg Tinus Ooms het gedicht “Teugs Karkhof” voor.
Er werden bloemen gelegd door
Algemeen Belang Teuge; Henk Veldwijk (getuige crash 1943) namens de ouderen; Henry Hurenkamp (Voorzitter SJW Peco) namens de oudere jeugd.
Basisschool De Zaaier en St Antonius; leerlingen Wout de Haan, Isabelle de Meij en Bloem van Baak namens de jongste generatie.
Luchthaven Teuge; vertegenwoordiger Marjo Prigge
Na een inleiding en vertolking juryrapport* door Arne Pruit lazen twee kinderen het door hen gemaakte gedicht voor:
van CBS De Zaaier Teuge: Wout de Haan
van St Antonius De Vecht: Eva
De Last Post werd geblazen door Jelle Nikkels. De herdenking beëindigd door Lucas Harbers (voorzitter Algemeen Belang Teuge). De ruim 150 belangstellenden namen de gelegenheid even bij het monument te staan voor vertrek.

*Aan de leerlingen uit groep 7/8 van de scholen De Zaaier te Teuge en de RK basisschool St Antonius uit De Vecht is gevraagd een passend gedicht te maken. Hierbij staat het herdenken van de 2e wereldoorlog en de onrust en onzekerheid van de huidige tijd centraal. Een aantal gedichten worden voorgedragen op school, tijdens de herdenking en op RTV Voorst. De gedichten zijn beoordeeld door Martinus Ooms, Wilma Postma-Debets en Eline Harleman.

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven