facebooklogo      Instagram logo     

Herdenking 4 mei

De Nationale Dodenherdenking vindt elk jaar plaats op 4 mei om 20.00 uur. De dodenherdenking werd een jaar na het eindigen van de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen. De eerste herdenking vond plaats op 4 mei 1945, direct na het eindigen van de Tweede Wereldoorlog. In de eerste decennia dat de dodenherdenking bestond, werden de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Sinds 1961 worden tijdens de Nationale Dodenherdenking alle slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht. Dit gebeurt met twee minuten stilte.

Herdenking in Teuge

monumentVoorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking organiseren wij in Teuge de jaarlijkse herdenking bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen zes bemanningsleden van de op 12 juni 1943 in Teuge neergestorte Lancaster bommenwerper. Het monument staat bij de Schaapskooi, aan een zijweg van de Zanden / Zandenallee. Alle inwoners van Teuge en omstreken zijn van harte welkom bij deze herdenking.

Werkgroep 4 mei herdenking

De werkgroep van de 4 mei herdenking bestaat uit Albert Steunenberg en Robert Voordes.

Boekje over de crash

Door de enige overlevende van de crash – Linton Stephenson – is een boekje geschreven over deze laatste vlucht, met als titel “I flew, I fell, I lived”. Klik op onderstaande afbeelding van de voorzijde van het boek om deze te downloaden.

i flew i fell i lived voorkant

 

Bekijk de foto's van de laatste herdenking

 

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven