facebooklogo      Instagram logo     

Zwerfafval Commissie

In Teuge is er een groep vrijwilligers die op ad hoc basis zwerfafval rapen in en rondom Teuge. Deze vrijwilligers houden elkaar op de hoogte van waar ze gelopen hebben via een whats-app groep of de Helemaal Groen app.

Leerlingen van de Zaaier

Iedere maand wordt er met een aantal leerlingen van de Zaaier een willekeurige route gelopen in Teuge. Hierbij wordt er – naast het rapen van zwerfafval – ook het belang van een schone omgeving besproken.

Gezamenlijke activiteiten

Minimaal 2 x per jaar wordt er een gezamenlijke actie georganiseerd: tijdens de World Clean Up Day en de Landelijke Opschoondag. Er wordt dan op een centraal punt gestart met een kopje koffie/thee en dan in groepjes van 2 personen wordt in heel Teuge en omstreken het zwerfafval opgeruimd. De actie wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Wat kun jij doen?

Uiteraard begint dit met zelf niets op de grond te gooien!  Maar je kunt meedoen met een gezamenlijke activiteit of je opgeven om ook op ad hoc basis zwerfafval te rapen in en rondom Teuge. Je wordt dan toegevoegd aan de whatsapp groep. En natuurlijk kun je ook geheel vrijblijvend (b.v. tijdens het uitlaten van de hond of een wandeling) het zwerfafval oprapen wat je tegenkomt.

Beschikbaar materiaal

Als je actief zwerfafval wilt rapen, dan zijn er grijpers, handschoenen, vuilniszakhouders en vuilniszakken beschikbaar. Daarnaast is er een zwerfafval container waarin het zwerfafval gegooid kan worden.

Interesse?

Wil je ook een bijdrage leveren aan een schonere omgeving, voor informatie en aanmelding kun je terecht bij de coördinator Mariska van Rossum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-22787891.

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/abt-commissies/zwerfafval#sigProId5219837e09

 

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven