facebooklogo      Instagram logo     

Speelvelden Commissie

In Teuge hebben we 2 speelvelden:

  • Het grote speelveld Zandenhof gelegen achter de lagere school De Zaaier
  • Het kleinere speelveld gelegen aan de Plesmanstraat

Speelveld Zandenhof bestaat uit een speeltuin met een groot aantal speeltoestellen. Daarnaast zijn er een aantal sportvelden aanwezig voor verschillende sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal, jeu de boules, en meer. Aan de Plesmanstraat ligt een kleiner speelveld met enkele speeltoestellen en een voetbalveldje.

De gemeente Voorst is verantwoordelijk voor het groot onderhoud van de speelvelden. Daarnaast wordt in opdracht van de gemeente meerdere malen per jaar een keuring uitgevoerd op de speeltoestellen ten aanzien van veiligheid. Wanneer een speeltoestel als onvoldoende veilig is beoordeeld, wordt in overleg  tussen gemeente en speelvelden commissie bepaald of het toestel kan worden opgeknapt, vervangen of verwijderd.

Naast de werkzaamheden die de gemeente uitvoert zijn er nog tal van extra taken die nodig zijn om de speelvelden langdurig veilig en plezierig te kunnen blijven gebruiken. De speelvelden commissie probeert samen met een aantal vrijwilligers uit het dorp deze werkzaamheden uit te voeren.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld over het:

  • Periodiek met kanten- of bosmaaier het  gras aan de randen van de sportvelden verwijderen
  • Indien nodig schilderen van speeltoestellen, houten bankjes of het prieeltje bij de Zandenhof
  • Jaarlijks schoonmaken van speeltoestellen
  • Periodiek vegen van de betonnen sportvelden
  • Zwerfvuil opruimen
  • .....

Daarnaast willen we als commissie aanspreekpunt zijn voor iedereen die gebruik maakt van de speelvelden. We zijn beschikbaar voor vragen, melden van onveilige situaties en ondeugdelijk onderhoud en voor ideeën voor verbeteringen en vernieuwingen. De commissie kan in deze gevallen contact opnemen met contactpersonen bij de gemeente Voorst. Deze zorgen binnen de gemeente voor vervolgacties.

Vrijwilligers en vacatures

Jarenlang is de commissie zeer actief geweest samen met een grote groep vrijwilligers. Momenteel bestaat de commissie uit twee personen, Frank Baas en Geert Jan te Wierik. Echter, om de hierboven genoemde taken uit te voeren zijn meer handen nodig. Daarom doen we een oproep aan mede-Teugenaren, vaders, moeders én anderen, om vrijwilliger te worden bij onze commissie. Het is de bedoeling om samen vast te stellen welke werkzaamheden we periodiek kunnen oppakken. Hoe meer mensen des te meer we samen kunnen doen. En met elkaar hopen we een jaarlijks activiteiten lijst op te stellen van extra taken die we gaan proberen uit te voeren.

Dus heb je interesse om mee te helpen aan schone en veilige speelvelden, meld je dan aan en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezamenlijke acties

Twee keer per jaar doet de commissie mee aan de landelijke acties NL Doet (voorjaar) en Burendag (najaar). Op deze dagen wordt er schoongemaakt, geklust, geschilderd enz. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Vind je het leuk om hiermee te helpen, meld je dan aan voor deze dagen. Informatie hierover verschijnt in het Teugje Nieuws.

 Foto's Speeltereinen Zandenhof en Plesmanstraat

 

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven