facebooklogo

Op vrijdag 16 oktober 2020 werd het Lancastermonument aan de noordkant van het vliegveld verplaatst. Het monument werd op 5 mei 2006 onthuld ter nagedachtenis aan de bemanning van de Avro Lancaster bommenwerper die tijdens de oorlog in de vroege ochtend van 12 juni 1943 op de hoek van De Zanden en de Oude Wezeveldseweg ten oosten van het vliegveld verongelukte. Met het monument wordt de herinnering aan alle bemanningen van geallieerde vliegtuigen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Voorst zijn neergestort, levend gehouden.

Na de kap van de monumentale oude bomen aan de noordkant van het vliegveld stond het monument er wat verloren bij. Mede dankzij initiatieven van het Algemeen Belang Teuge en Rotary Voorst werd een nieuwe locatie gevonden bij de schaapskooi, een gemeentelijk monument en de tribune van Kijk. Op initiatief van Johan van Brummelen werden zeven Canadese “maple leaf” bomen geplaatst, waarbinnen het monument nu een fraaie plek heeft gevonden bij de zichtlijn van de schaapskooi naar Twello. Burgemeester Jos Penninx legde namens Gemeente Voorst een krans, zoals Arne Pruijt en Coert Munk dat namens het 4 mei comité van het Algemeen Belang Teuge deden.

Bekijk hier de video over de verplaatsing van het Lancastermonument

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws#sigProIdf504b77322

Algemeen Belang Teuge houdt op donderdag 29 oktober om 20.00 uur online haar Algemene Leden Vergadering. 
Het bestuur van ABT nodigt haar leden en belangstellenden uit om op deze avond digitaal aanwezig te zijn. 
De Algemene Leden Vergadering vindt traditioneel plaats in maart. Vanwege de Corona maatregelen is deze uitgesteld. 
We bieden nu de mogelijkheid online de vergadering bij te wonen middels deze link: https://player.cloud.wowza.com/hosted/dmdf89fl/player.html
Vanuit de Vergaderfabriek zal het bestuur een terugkoppeling worden gegeven over de activiteiten afgelopen jaar en een vooruitblik op de ontwikkelingen het komend jaar. 
Tevens zal er een aanwijzing voor de dorpsquiz worden gedeeld. Deze kunt u gebruiken voor de eerste dorpsquiz Teuge in 2021.


20200624 bestuur ABT

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

 

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een dag van de mantelzorger op 10 november.
In het weekend van 8 november zullen deze mantelzorgers in het zonnetje gezet worden.
.
En ook nu mogen er mensen opgegeven worden door de partner, kind, ouder, buur.
.
Opgeven kun je doen door wat info via een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op
06-46324471
.
Wie ken jij en heeft wel iets extra's verdiend na zoveel onbaatzuchtige zorguren voor partner, kind, ouder of buur?
 
#stichtingtamara
 
 
3 januari 2021 GEEN TEUGE RUNS 4 LIFE
Het draaiboek was al klaar voor de 6e editie van Teuge Runs 4 Life. Algemeen Belang Teuge, AV 34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek zouden op 3 januari 2021 weer de volgende editie organiseren.
Met pijn in ons hart en vnl. ook richting het goede doel wat we elk jaar kiezen, hebben we als organisatiecomité toch moeten besluiten om de TEUGE RUNS 4 LIFE & TEUGE WALKS 4 LIFE van 2021 te verschuiven naar zondag 2 januari 2022. Noteer deze meteen in je agenda!
We kunnen, door de huidige richtlijnen van het RIVM, de 1,5 meter niet waarborgen en willen voorkomen dat mensen besmet raken. Zolang er nog geen vaccin is en deze richtlijnen nog bestaan, kunnen we deze verantwoordelijkheid niet op ons nemen.
We betreuren dit zeer en hopen dat we in januari 2022 weer een prachtige loop kunnen organiseren. Uiteraard weer voor een goed doel. We hopen op een mooie opbrengst voor het goede doel en dat u “weer” meedoet. Op naar een gezond en gezellige TEUGE RUNS 4 LIFE 2022.
Heeft u nog goede ideeën of suggesties voor het goede doel? Laat het ons weten! U kunt uw suggesties doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kunt ons bereiken op: 06-28828781 (Marjo Prigge- van der Linden; De Slaapfabriek in Teuge)
 
 

18 september 2020

Bij een bouwterrein aan het verlengde van de Fokkerstraat in Teuge staat al enige tijd een Volvo V40 geparkeerd. Het voertuig heeft geen kentekenplaten. Het is daarom niet bekend van wie deze auto is. De auto staat op een openbare plek en moet daarom worden weggehaald. 

Via het chassisnummer aan de binnenkant van de auto kunnen we achter de eigenaar komen. Maar dan moeten we wel een raampje inslaan. Zover willen we het nu nog niet laten komen. Daarom vragen we de eigenaar het voertuig voor 25 september weg te halen van de openbare weg. Anders zal de gemeente deze auto hier weghalen.

 

Iedere dorpskern van de gemeente Voorst krijgt een prachtige Zilver-lindeboom aangeboden.
Wat is een mooie plek in ons dorp?  Denk je mee?  🌳 
Reactie mag gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of via een Whatsapp bericht op: 06 - 46 32 44 71

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

Teuge, 22 mei 2020

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, hebben 39 teams meegedaan aan de online PubQuiz Teuge. 

In 5 series met vragen konden teams per whatsapp antwoorden versturen naar de familie Berenschot. De presentatie werd verzorgd door Danny Roelofs en Rosanne Uenk. Achter de schermen was een heel team zowel de techniek, de bezorging en de entourage aan het verzorgen.  De prijzen werden aangeboden en/of gekocht door/bij lokale ondernemers. Een serie vragen betrof vragen aan dorpsgenoten om mee te werken aan een bijzondere actie, “doet ie het of doet ie het niet”. Dit leverde unieke beelden en mooie reacties op. Complimenten aan de organisatie, samen op afstand genieten. 

De online PubQuiz Teuge had een positieve balans. De opbrengst werd op vrijdag 22 mei overhandigd door Wilma Berenschot aan Herman Vukkink, directeur ’t Beestenboeltje. Wilma had graag een kameel op de foto gehad, nam genoegen met de vaste bewoners, de geiten en schapen.

20200522 DQR  Beestenboeltje kopie.jpg

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

De herdenking 2020 in Teuge wordt op 4 mei om 19.00 uur uitgezonden.
U kunt de herdenking terugkijken via de volgende link:

https://youtu.be/Aw448Wb0OW4

Livestream herdenking 4 mei Teuge foto Peter CorneliszIeder jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de slachtoffers van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid.  Dit jaar heeft de herdenking een bijzondere vorm. Enerzijds is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Anderzijds is het door de Corona maatregelen niet mogelijk bij elkaar te komen om dit te gedenken.

En toch is het waardevol deze herdenking te beleven. Dat kan, veilig vanuit huis. Afgelopen weekend zijn, met gepaste afstand, opnamen van de herdenking gemaakt bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper in Teuge. De herdenking en  uitzending wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. 

Het programma:

- Inleiding door Margo de Geest
- Welkom Burgemeester Jos Penninx en Terry Stephenson uit Canada
- Speech door Coert Munk bij het monument
- Fly by door Bert van de Bunte & Robbert van Zuydam 
- Muziek, signaal Taptoe door Jasper Esselink
- 2-minuten stilte
- Muziek, Wilhelmus door Jasper Esselink
- Gedicht door Tinus Ooms
- Kranslegging namens: 
       - Basisscholen CBS De Zaaier, Teuge & St. Antonius, de Vecht: Teun en Dees Harbers
       - Algemeen Belang Teuge: Stefanie Verwaaijen Hofman 
       - Luchthaven Teuge: Jacolien Vukkink Harbers
- Afsluiting bij het monument door Lucas Harbers, voorzitter Algemeen Belang Teuge
- Dankwoord door Margo de Geest richting Terry Stephenson uit Canada en de kijkers

Deze uitzending is tot stand gekomen in samenwerking met veel vrijwilligers, o.a. Teun en Dees Harbers-leerlingen van basisschool De Zaaijer, Coert Munk, Jasper Esselink, Tinus Ooms, Lucas Harbers, Arne Pruijt, Anneke van Eikenhorst, kwekerij le Papillon, Ben Roeterd, Stefanie Verwaaijen Hofman, Jacolien Vukkink Harbers, Peter Cornelisz, Bob Bakker, Dutch Air Advertising, Arvid en Marjo Prigge van der Linden, Bert van de Zedde, Chris Wolters, Margo de Geest, Frans Lamers.

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws#sigProIdb116983a7a

[Foto’s: Bob Bakker & Peter Cornelisz] 

Pagina 1 van 15

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen € 12,50 per jaar en voor alleenstaanden € 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven