facebooklogo      Instagram logo     

Een groot project in de gemeente Voorst kreeg afgelopen weken een forse boost. Teuge is op weg naar een eigen energiebedrijf, een zogenaamde Smart Energy Hub, waarin energie lokaal wordt opgewekt, verdeeld en gebruikt.

Een werkgroep van Algemeen Belang Teuge is samen met Burgers met Energie al enige tijd bezig met voorbereidende gesprekken en onderzoeken. In het gemeentehuis in Twello ontving de werkgroep een mooie Duurzaamheidsbijdrage van €12.500,- uit handen van Barry van de Lagemaat, directeur coöperatieve Rabobank.

Lees meer...

Mark Huser, kunstenaar, werkt aan een ambitieus project: een levensgrote Phoenix. Een standbeeld dat de herrijzenis van een wijk bij Teuge symboliseert en dat bedoeld is als een baken van hoop.

Dit project is twee jaar geleden gestart in samenwerking met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge.

De onthulling Kunst voor het Park van Teuge is twee keer uitgesteld, een keer vanwege uitloop werkzaamheden aan de Fokkerstraat en een keer vanwege een te drassig terrein afgelopen januari.  Maar drie keer is scheepsrecht, dus;

We gaan het kunstwerk op zaterdag 15 juni 2024 onthullen Om 15.00 uur verzamelen we bij de natuurtempel, Ambonstraat 5.

Het programma staat op de volgende pagina: Programma onthulling kunstwerk Park Teuge.

En via de volgende link wordt een film getoond waarin Mark verteld over het ontstaan van het kunstwerk: De Phoenix gaat landen in Teuge

In Wikipedia wordt de Phoenix of Feniks als volgt beschreven: Feniks - Wikipedia

Namens de commissie Kunst in het park van Teuge bent u allen van harte welkom.

Op zondag 14 januari was er volop drukte in Teuge. Voor de 7de keer werd het wandel- en hardloopevenement Teuge Runs 4 Life georganiseerd. Met een recordaantal deelnemers van 363 was het een groot succes.

Wandelaars en kinderen:

Om 10.00 uur werd door de waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers het startschot gegeven voor de wandeltocht van 7 km. De wandelaars slingerden door het hele dorp en wandelden daarna door het buitengebied. 

Daarna was het tijd voor de kinderen. Gestart werd met de Family Run, waarbij (groot)ouders samen 500 meter konden rennen samen met hun (klein)kinderen. Superleuk om te zien. Sommige kinderen waren veel sneller dan hun ouders.

Dit werd gevolgd door de Kidsrun van 500 meter en 1.000 meter. Wat fanatiek zijn die kinderen! Allemaal werden ze beloond met een leuke medaille. Maar er kan er maar 1 winnen. De prijsuitreiking voor de kinderen was meteen na deze runs. Ze kregen leuke prijzen overhandigd.

Lees meer...

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Al 12,5 jaar maken we er een feestje van: SamenUitEten in Teuge, in 2010 van start gegaan door een initiatief vanuit Algemeen Belang Teuge en de toenmalige dorpscontactpersoon Marianne Wieggers.

Iedere maand zorgen we voor een gezellige maaltijd voor onze gasten in het Dorpshuis. De vrijwilligers kleden samen met leerlingen van De Zaaier de tafels gezellig aan en koken samen iedere maand weer een ander 3-gangen menu. Soms is een speciale gast en soms combineren we de maaltijd met een bezoek aan een bedrijf uit Teuge (Gluren bij de buren).

Lees meer...

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven