20190709 ABT Luchthaven Teuge 2

Dinsdag 9 juli werden de leden van ABT bijgepraat over de komende ontwikkelingen van de luchthaven door directeur Meiltje de Groot. Ook werden zaken besproken die van belang zijn voor de leefkwaliteit van ons dorp. Het was een welbenutte en informatieve avond.

Stefanie Verwaaijen is gestart als Dorps Contact Persoon in Teuge.
Het contract werd begin juli getekend in Dorpshuis op de Toega in Teuge.

Lucas vertelt “We zijn trots dat Stefanie deze rol gaat vervullen. Ze heeft een plan geschreven waarin verbinden, organiseren, cultuur en communicatie centraal staan. Ze is al volop gestart met deze zaken. Dit kunnen we ook zien en lezen middels verschillende media kanalen”
De introductie van Stefanie:
https://www.teuge.eu/algemeen-belang-teuge/dorps-contact-persoon

DCP

foto [Jan van den Noort]: Stefanie Verwaaijen en Lucas Harbers, voorzitter ABT, tekenen het contract

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

 parachutesprongen teuge

Hierbij nodigen wij u graag uit voor een informatie avond over de ontwikkelingen van de luchthaven voor leden van Algemeen Belang Teuge.

Deze informatieavond vindt plaats op 9 juli om 20:00 uur in ons dorpshuis.

20190504 Herdenking Teuge Peter Cornelisz  48

Bij KIJK! Teuge werd op 4 mei voor de 8e keer een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid.

De herdenking vond plaats bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper.

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

IMG 6095 2

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en lokale vrijwilligers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.

Algemeen Belang Teuge houdt op woensdag 27 maart om 19.30 uur haar Algemene Leden Vergadering in de kantine van Tennisclub Teuge.

Het bestuur van ABT nodigt haar leden en belangstellenden uit om op deze avond aanwezig te zijn.

In het eerste deel van de avond zal een terugkoppeling worden gegeven over de activiteiten afgelopen jaar en een vooruitblik op de ontwikkelingen in 2019.

Het bestuur geeft aan hoe de belangen van Teuge worden behartigd.

In het tweede deel van de avond kunt u genieten van een bier- & wijnproeverij. Tijdens de proeverij kunt u ook genieten van lokale lekkernijen.

De stukken ALV ABT staan vanaf 18 maart op de website www.teuge.eu en liggen ter inzage in het dorpshuis op 27 maart.

Teuge kent veel vrijwilligers. Daar zijn we trots op.
Daarom willen we alle vrijwilligers in Teuge bedanken voor hun inzet bij diverse verenigingen en organisaties.
In de bijlage staat, mede namens burgermeester de heer J. Penninx, een uitnodiging voor de “dankjewelbijeenkomst” op vrijdag 29 maart 2019 voor alle vrijwilligers uit Teuge, jong en oud.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot donderdag 14 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kunt u ook terecht bij Marjo Prigge-van der Linden en Lucas Harbers.

Voor wie:  Alle vrijwilligers in Teuge 
Datum: Vrijdag 29 maart 
Locatie: Teugse Klootschieters Vereniging, De Zanden 94 in Teuge
Tijd: 17.30 uur - 19.00 uur
Wat:  Een heerlijk hapje en een drankje!

Uitnodiging

Op zaterdag 23 februari waren vanuit de gemeente Voorst Klarenbeek en Teuge vertegenwoordigd op het 7e PlattelandsParlement Gelderland in Duiven.

Het PlattelandsParlement Gelderland 2019 wordt georganiseerd door de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en mede mogelijk gemaakt door de Leefbaarheidsalliantie en de Provincie Gelderland. Op dit evenement tonen kernen in Gelderland projecten en initiatieven die de leefbaarheid verbeteren.

In Teuge is het project “Teuge Leeft” afgerond. Jan van den Noort, Kim Prigge, Lucas Harbers en Eva Harbers toonden de resultaten en bespraken met bezoekers de deelprojecten. Het afgelopen jaar is vanuit dit project in Teuge het speelveld opgeknapt, een kippenren gebouwd, een schoolmoestuin met kweekkas aangelegd, een pannaveld geplaatst en heeft cbs de Zaaier een 3D printer gekregen. Kin en Eva toonden op hun notebook hoe ze ontwerpen maken en dit vervolgens naar een printer sturen. Hiervoor was veel belangstelling. Jan van Den Noord gaf samen met Kim en Eva een workshop houtbewerking met als resultaat een (ook 3D) vogelhuisje.

Vanwege de aankomende provinciale verkiezingen kwamen veel statenleden naar het evenement, ze waren onder de indruk van de vele vrijwilligers activiteiten in hun provincie.

Bijgesloten de film over het project Teuge Leeft (en de connectie met het 3D geprinte gebouw in Teuge) + foto’s.

Klik hier om de video te bekijken

20190223 Plattelandsparlement Duiven 01  20190223 Plattelandsparlement Duiven 02

Alweer de vierde editie van TeugeRuns4Life en wat een fantastische dag was het weer met zoveel enthousiaste wandelaars, lopers en publiek. Dit jaar was het goede doel Bas van de Goor Foundation. Algemeen Belang Teuge & De Slaapfabriek hadden in samenwerking met AV’34, het hele parcours uitgezet en alles tot in de puntjes geregeld. Tijdens deze run, die jaarlijks wordt gehouden, zamelen we elk jaar geld in voor een goed doel (lokaal of landelijk).

20190106 TR4L Bob Bakker 69

Om 08:30uur was de organisatie weer ter plaatse en werden de dranghekken geplaatst, de banners neergezet en de geluidsinstallatie getest! Na een heerlijk kopje koffie bij Take off druppelden de eerste wandelaars binnen om zich nog ter plekke in te schrijven voor de wandelroute van plusminus 7km.

Om 10:00 uur was de start van de wandelaars. Nadat het startschot werd gelost door Burgemeester Penninx vertrokken er zo’n 50 wandelaars (inclusief Burgemeester Penninx).

Om 11.00 uur was het tijd voor de kinderen, o.a. uit Teuge en omstreken, om de 500m en iets later de 1km te trotseren allen voor het goede doel. Aangemoedigd door vele toeschouwers brachten zij samen geld binnen voor de Bas van de Goor Foundation. Na afloop van de 2 kortere afstanden werden de winnaars gehuldigd en beloond met gesponsorde prijzen van bedrijven uit de regio. Om 11:45 uur ging de 10km van start, iets later gevolgd door de hardlopers van de 5km. Met veel plezier en het goede doel in gedachten, slaagden 250 hardlopers & wandelaars erin hun afstand te volbrengen. Dit jaar hadden we zelfs wederom hardlopers uit Nieuw-Zeeland!! Hoe stoer is dat en dat alles op International Airport Teuge.

Nadat de laatste loper binnen was, de winnaars van deze afstanden waren gehuldigd en iedereen zich tegoed deed aan diverse lekkernijen, kon de eindstand worden opgemaakt: het resultaat €1875,00 voor het goede doel!

Alle uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl

UITSLAGEN
kidsrun 500 meter

Meisjes

1e Lin Hagen
2e Maud Lamfers
3e Eva van Oorspronk

Jongens

1e Stef Klinkhamer
2e Dees Harbers
3e Dex van der Zouw

Kidsrun 1 km

Meisjes

1e Sofie Dijkman
2e Caitlin Pantus
3e Alieke Klooster

Jongens

1e Teun Harbers
2e Rens Klinkhamer
3e Kaj van Riessen

5km Dames

1e Lynn Oosterhuis
2Anne-Roos Brons
3e Esther van Riessen

5km Heren

1e Bas Wind
2e Pieter Dijksterhuis
3e Dennis 't Hoen

10km Dames

1e Maartje van Spijker
2e Ingrid Rook
3e Pauline ten Veen

10 km Heren

1e Jeroen Willemsen
2e Dirk Boelens
3e Jeroen Lamfers

Uitslagen via www.uitslagen.nl (Teuge Runs 4 Life)

Klik op onderstaande link om nog even na te kunnen genieten van een prachtig Teugeruns4life op 6 januari 2019.
De foto's zijn gemaakt door Bob Bakker, Lucas Harbers, Robin Verhoek & Arvid Prigge

Fotoalbum TR4L 2019

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven