facebooklogo

In het Voorster Nieuws een foto van Herman bij "t Beestenboeltje voor de campagne "Aandacht voor elkaar" staat hij samen met Jan centraal voor Teuge. 

Nog tijd over, kom dan helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Neem contact op met deze heren en ze kunnen u alles vertellen. 

 

 

 

 

 

Op het speelveld in Teuge vormen aan de oostkant een serie appelbomen een pluklaan.
Op zaterdag 6 maart is aan de westkant van het speelveld een tweede pluklaan, perenbomen en pruimenbomen, gepland. Deze is aangelegd vanuit een samenwerking door Algemeen Belang Teuge, de gemeente Voorst en de speelveldcommissie. 
Tevens zijn de bomen in de bestaande pluklaan gesnoeid zodat er een optimale opbrengst appels en peren komt. 
We kijken uit naar mooie bomen en lekker fruit, in het najaar vrij te plukken voor de liefhebbers.

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws#sigProId7eec93209e

 


Algemene Leden Vergadering ABT op 13 oktober 2021

Vanwegde de huidige coronabeperkende maatregelen wordt de ALV Algemeen Belang Teuge verplaatst naar woensdag 13 oktober.

Op de ALV ABT wordt een levend verslag gegeven over de belangenbehartiging en activiteiten van het afgelopen jaar. Tevens wordt aangegeven waar het bestuur en de commissies het komend jaar actief voor zijn. Tijdens de ALV is inbreng van de leden gewenst en zorgt voor een interactieve avond.

Wilt u ondertussen weten wat er vanuit ABT wordt ondernomen? Neem gerust contact op met een van de bestuursleden of kijk op www.teuge.eu en de facebookpagina Teuge.

Algemeen Belang Teuge

Secretariaat

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Natuurmonumenten heeft bij ABT de vraag neergelegd of wij samen met dorpsgenoten mee willen denken over namen van 3 “nieuwe” natuur gebieden.

Natuurmonumenten heeft de groene natuurgebieden binnen de rode cirkels in beheer gekregen van de gemeente Apeldoorn.

Ze vragen input en advies over de officiële naamgeving voor deze terreinen.

Zou u dit formulier uiterlijk 31 maart 2021 in willen vullen en retour sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link naar Vragenlijst Weteringse Broek

Natuurmonumenten geeft de groene natuurgebieden binnen de rode cirkels in beheer gekregen van de gemeente Apeldoorn. Graag vragen wij uw input en advies over de officiële naamgeving voor deze terreinen. Eventueel kunnen we besluiten om dezelfde naamgeving aan te houden voor natuurgebied 1 en 2 en hierbij onderscheid te maken door de toevoeging ‘noord’ en ‘zuid’. Dit is afhankelijk van de reacties die wij ontvangen.

Alvast hartelijk dank voor het invullen van deze vragenlijst. 

Op het grasveld achter de school is een mooi multi-net geplaatst. Een net waar je kan volleyballen, badmintonnen of andere balspellen kunt spelen. Met dit degelijke multi-net kunnen alle dorpsgenoten veel plezier beleven. Zorgvuldig is gekeken naar de plek van dit net zodat het voetbalveld voldoende ruimte houdt.

Er zijn een paar vrijwilligers opgetrommeld en ze gingen samen aan de slag om dit net neer te zetten. ( Daarbij werden de maartregelen van het RIVM nageleefd.)

Ingeborg Bonekamp heeft dit als coördinator TSO namens school en in overleg met Algemeen Belang Teuge en de buurt weten te realiseren. Waarvoor hartelijk dank!

  

  

 

 

 

 

Het Bestuur van Algemeen Belang wenst u allen hele fijne feestdagen en een gezond 2021!!!

 

 

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

 

Goed nieuws: Glasvezel in Teuge gaat door. 

Op dit moment zijn ze achter de schermen al hard aan allerlei voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot de aanleg bezig. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de planning en het aanlegproces. 

 

U heeft de afgelopen weken vast de spandoeken zien hangen en informatie in uw brievenbus gekregen over het project Glasvezel in Teuge.

Delta fiber gaat in samenwerking met de gemeente Voorst, bij voldoende inschrijving,  het glasvezelnetwerk aanleggen in Teuge.  Een prachtige kans om in uw woning de beschikking te krijgen over de meest moderne en toekomstbestendige internetverbinding van dit moment.

In het buitengebied rond Teuge heeft de aanleg van het glasvezelnetwerk al plaatsgevonden. In tegenstelling tot glasvezelbuitenaf betalen bewoners van de dorpskern van Teuge helemaal niets voor de aanleg.

Lees meer...

Op vrijdag 16 oktober 2020 werd het Lancastermonument aan de noordkant van het vliegveld verplaatst. Het monument werd op 5 mei 2006 onthuld ter nagedachtenis aan de bemanning van de Avro Lancaster bommenwerper die tijdens de oorlog in de vroege ochtend van 12 juni 1943 op de hoek van De Zanden en de Oude Wezeveldseweg ten oosten van het vliegveld verongelukte. Met het monument wordt de herinnering aan alle bemanningen van geallieerde vliegtuigen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Voorst zijn neergestort, levend gehouden.

Na de kap van de monumentale oude bomen aan de noordkant van het vliegveld stond het monument er wat verloren bij. Mede dankzij initiatieven van het Algemeen Belang Teuge en Rotary Voorst werd een nieuwe locatie gevonden bij de schaapskooi, een gemeentelijk monument en de tribune van Kijk. Op initiatief van Johan van Brummelen werden zeven Canadese “maple leaf” bomen geplaatst, waarbinnen het monument nu een fraaie plek heeft gevonden bij de zichtlijn van de schaapskooi naar Twello. Burgemeester Jos Penninx legde namens Gemeente Voorst een krans, zoals Arne Pruijt en Coert Munk dat namens het 4 mei comité van het Algemeen Belang Teuge deden.

Bekijk hier de video over de verplaatsing van het Lancastermonument

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws#sigProIdf504b77322

Pagina 1 van 15

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen € 12,50 per jaar en voor alleenstaanden € 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 

Secretariaat

Stefanie Verwaaijen
dcp@teuge.eu 

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven