facebooklogo

Natuurmonumenten heeft bij ABT de vraag neergelegd of wij samen met dorpsgenoten mee willen denken over namen van 3 “nieuwe” natuur gebieden.

Natuurmonumenten heeft de groene natuurgebieden binnen de rode cirkels in beheer gekregen van de gemeente Apeldoorn.

Ze vragen input en advies over de officiële naamgeving voor deze terreinen.

Zou u dit formulier uiterlijk 31 maart 2021 in willen vullen en retour sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link naar Vragenlijst Weteringse Broek

Natuurmonumenten geeft de groene natuurgebieden binnen de rode cirkels in beheer gekregen van de gemeente Apeldoorn. Graag vragen wij uw input en advies over de officiële naamgeving voor deze terreinen. Eventueel kunnen we besluiten om dezelfde naamgeving aan te houden voor natuurgebied 1 en 2 en hierbij onderscheid te maken door de toevoeging ‘noord’ en ‘zuid’. Dit is afhankelijk van de reacties die wij ontvangen.

Alvast hartelijk dank voor het invullen van deze vragenlijst. 

Op het grasveld achter de school is een mooi multi-net geplaatst. Een net waar je kan volleyballen, badmintonnen of andere balspellen kunt spelen. Met dit degelijke multi-net kunnen alle dorpsgenoten veel plezier beleven. Zorgvuldig is gekeken naar de plek van dit net zodat het voetbalveld voldoende ruimte houdt.

Er zijn een paar vrijwilligers opgetrommeld en ze gingen samen aan de slag om dit net neer te zetten. ( Daarbij werden de maartregelen van het RIVM nageleefd.)

Ingeborg Bonekamp heeft dit als coördinator TSO namens school en in overleg met Algemeen Belang Teuge en de buurt weten te realiseren. Waarvoor hartelijk dank!

  

  

 

 

 

 

Het Bestuur van Algemeen Belang wenst u allen hele fijne feestdagen en een gezond 2021!!!

 

 

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

 

Goed nieuws: Glasvezel in Teuge gaat door. 

Op dit moment zijn ze achter de schermen al hard aan allerlei voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot de aanleg bezig. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de planning en het aanlegproces. 

 

U heeft de afgelopen weken vast de spandoeken zien hangen en informatie in uw brievenbus gekregen over het project Glasvezel in Teuge.

Delta fiber gaat in samenwerking met de gemeente Voorst, bij voldoende inschrijving,  het glasvezelnetwerk aanleggen in Teuge.  Een prachtige kans om in uw woning de beschikking te krijgen over de meest moderne en toekomstbestendige internetverbinding van dit moment.

In het buitengebied rond Teuge heeft de aanleg van het glasvezelnetwerk al plaatsgevonden. In tegenstelling tot glasvezelbuitenaf betalen bewoners van de dorpskern van Teuge helemaal niets voor de aanleg.

Lees meer...

Op vrijdag 16 oktober 2020 werd het Lancastermonument aan de noordkant van het vliegveld verplaatst. Het monument werd op 5 mei 2006 onthuld ter nagedachtenis aan de bemanning van de Avro Lancaster bommenwerper die tijdens de oorlog in de vroege ochtend van 12 juni 1943 op de hoek van De Zanden en de Oude Wezeveldseweg ten oosten van het vliegveld verongelukte. Met het monument wordt de herinnering aan alle bemanningen van geallieerde vliegtuigen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Voorst zijn neergestort, levend gehouden.

Na de kap van de monumentale oude bomen aan de noordkant van het vliegveld stond het monument er wat verloren bij. Mede dankzij initiatieven van het Algemeen Belang Teuge en Rotary Voorst werd een nieuwe locatie gevonden bij de schaapskooi, een gemeentelijk monument en de tribune van Kijk. Op initiatief van Johan van Brummelen werden zeven Canadese “maple leaf” bomen geplaatst, waarbinnen het monument nu een fraaie plek heeft gevonden bij de zichtlijn van de schaapskooi naar Twello. Burgemeester Jos Penninx legde namens Gemeente Voorst een krans, zoals Arne Pruijt en Coert Munk dat namens het 4 mei comité van het Algemeen Belang Teuge deden.

Bekijk hier de video over de verplaatsing van het Lancastermonument

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws#sigProIdf504b77322

De nieuwe Teugje Nieuws is weer uit! Je kunt deze hier lezen.

 

Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een dag van de mantelzorger op 10 november.
In het weekend van 8 november zullen deze mantelzorgers in het zonnetje gezet worden.
.
En ook nu mogen er mensen opgegeven worden door de partner, kind, ouder, buur.
.
Opgeven kun je doen door wat info via een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op
06-46324471
.
Wie ken jij en heeft wel iets extra's verdiend na zoveel onbaatzuchtige zorguren voor partner, kind, ouder of buur?
 
#stichtingtamara
 
 
3 januari 2021 GEEN TEUGE RUNS 4 LIFE
Het draaiboek was al klaar voor de 6e editie van Teuge Runs 4 Life. Algemeen Belang Teuge, AV 34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek zouden op 3 januari 2021 weer de volgende editie organiseren.
Met pijn in ons hart en vnl. ook richting het goede doel wat we elk jaar kiezen, hebben we als organisatiecomité toch moeten besluiten om de TEUGE RUNS 4 LIFE & TEUGE WALKS 4 LIFE van 2021 te verschuiven naar zondag 2 januari 2022. Noteer deze meteen in je agenda!
We kunnen, door de huidige richtlijnen van het RIVM, de 1,5 meter niet waarborgen en willen voorkomen dat mensen besmet raken. Zolang er nog geen vaccin is en deze richtlijnen nog bestaan, kunnen we deze verantwoordelijkheid niet op ons nemen.
We betreuren dit zeer en hopen dat we in januari 2022 weer een prachtige loop kunnen organiseren. Uiteraard weer voor een goed doel. We hopen op een mooie opbrengst voor het goede doel en dat u “weer” meedoet. Op naar een gezond en gezellige TEUGE RUNS 4 LIFE 2022.
Heeft u nog goede ideeën of suggesties voor het goede doel? Laat het ons weten! U kunt uw suggesties doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kunt ons bereiken op: 06-28828781 (Marjo Prigge- van der Linden; De Slaapfabriek in Teuge)
 
 

18 september 2020

Bij een bouwterrein aan het verlengde van de Fokkerstraat in Teuge staat al enige tijd een Volvo V40 geparkeerd. Het voertuig heeft geen kentekenplaten. Het is daarom niet bekend van wie deze auto is. De auto staat op een openbare plek en moet daarom worden weggehaald. 

Via het chassisnummer aan de binnenkant van de auto kunnen we achter de eigenaar komen. Maar dan moeten we wel een raampje inslaan. Zover willen we het nu nog niet laten komen. Daarom vragen we de eigenaar het voertuig voor 25 september weg te halen van de openbare weg. Anders zal de gemeente deze auto hier weghalen.

 

Pagina 1 van 15

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen € 12,50 per jaar en voor alleenstaanden € 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 

Secretariaat

Stefanie Verwaaijen
dcp@teuge.eu 

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven