facebooklogo      Instagram logo     

20170314 eerste atelier dorpsvisie 1Met veel positieve energie blikken wij terug op het eerste werkatelier ‘Vleugels voor Teuge’ dat is gehouden op dinsdag 14 maart. Dit atelier vormt de eerste in een reeks van drie ateliers waarin wij gezamenlijk een toekomstvisie voor het dorp ontwikkelen. Tijdens dit atelier is er met bewoners, belanghebbenden, de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge  met behulp van H+N+S landschapsarchitecten, DAF Architecten en SteenhuisMeurs een kritische blik geworpen op het dorp Teuge en haar omgeving.

De avond is van start gegaan met een ontrafelend verhaal over Teuge door Marinke Steenhuis. Een blik terug in de tijd helpt om het DNA van Teuge te kunnen vatten. ‘Teuge is van oorsprong een halte’ zoals Marinke zo mooi omschreef. Teuge heeft zich ontwikkeld tot een dorp met diverse pleksgewijze ontwikkelingen met elk zijn eigen hoofdstuk die vervolgens met elkaar verweven zijn tot een dorp. De verschillende ‘hoofdstukken’ van Teuge zijn onder andere Teuge als halteplaats, de Duitse camouflage boerderijen, ontwikkelingen rondom het vliegveld, de nieuwbouwontwikkelingen en het actieve verenigingsleven. De grote vraag is; is Teuge door de diversiteit aan hoofdstukken nog steeds één verhaal? 

Om antwoord te krijgen op deze vraag was het doel van deze avond om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen van de mensen uit het gebied zelf. Zij kennen Teuge en omgeving door en door en kennen de lading achter de verhalen. Alle inbreng is op kaart gezet in de vorm van kwaliteiten en opgaven voor het dorp.

20170314 eerste atelier dorpsvisie 6Op dinsdag 9 mei aanstaande zal het tweede werkatelier worden gehouden waarbij we iedereen graag weer van harte uitnodigen om mee te denken over de toekomst van het dorp Teuge. Wij presenteren dan de eerste schetsvoorstellen die zijn voortgekomen uit de input van werkatelier 1. Graag benutten wij wederom jullie kennis, verhalen en meningen om de visie voor Teuge verder aan te scherpen. Het avondprogramma zal er grofweg als volgt uit gaan zien:

19:30 – 19:45        Koffie en welkom
19.45 – 20.15        Presentatie eerste contouren van de visie voor het dorp ‘Vleugels voor Teuge’
20:15 – 20.30        Pauze
20.30 – 21.30        Uiteen in groepen om gezamenlijk aan de visie te schetsen
21.30 – 21.45        Plenaire afsluiting, terugkoppeling uitkomsten

Wilt u graag meedenken over de toekomst van Teuge? Dan zien wij u heel graag op dinsdag 9 mei in het dorpshuis Op den Toega, De Zanden 92 in Teuge.

Aanmelden hoeft niet. U kunt zo binnenlopen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Lucas Harbers van Algemeen Belang Teuge (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  tel. 06-20367605) of Paulien Dekker van de gemeente (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0571-279343).

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven