facebooklogo      Instagram logo     

Filmopnames ‘Appeltje van Oranje’

TEUGE.- Algemeen Belang Teuge behoort tot de 10 genomineerden voor het ‘Appeltje van Oranje’ 2013: Alle jaren tellen! Het Oranje Fonds wil op duurzame wijze mensen bij elkaar brengen die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Samen activiteiten ondernemen met mensen die een stuk ouder of jonger zijn dan jijzelf zorgt voor begrip en respect voor elkaar. De filmploeg bezocht donderdag 31 januari Teuge, waar alle jaren tellen!
 
Als de cameraploeg in basisschool De Zaaier arriveert, is de filmsessie in het dorpshuis achter de rug. Daar zijn scènes vastgelegd van de projecten van ‘Oud leert Jong’ zoals ‘Samen uit eten’, waarbij kinderen met de vrijwilligers in de bediening werken. In de keuken ‘keukelen’ drie kinderen samen met de kok. Ook het ‘Timmeren’ is vereeuwigd met Maurits en Dick van SIZA Teuge. Dorpswethouder, Jan van Muyden vertelde voor de camera dat de gemeente Voorst blij is met het Teugse initiatief om generaties met elkaar te verbinden en zo contact met elkaar te maken.
 
Alle jaren tellen in Teuge!
Ook hier gaat het om initiatieven onder de noemer ‘Oud leert Jong’ en ‘Jong leert Oud’. Voorbeelden van deelprojecten zijn: 'Oud leert jong ontmoeten', 'Oud leert jong breien', 'Jong leert oud mobiel bellen en sms'en', 'Jong leert oud computerles' en 'Gehandicapten ontmoeten'. In basisschool De Zaaier is Rebecca Betaubun druk bezig om Trui Koetsier de fijne kneepjes van het telefoneren bij te brengen. Daarbij legt ze uit hoe ze een sms’je kan verzenden, kan filmen en fotograferen én de telefoon als rekenmachientje kan gebruiken. In een ander klaslokaal is Joost de Haan druk bezig om Stien Geschiere (75) vertrouwd te maken met de computer. Iedereen verbaast zich over de kundigheid van Rebecca en Joost die op een langzame en daardoor begrijpelijke manier uitleg geven aan de ouderen.
Ook Inge Disbergen, participatiecoach van SIZA (Centrum voor Niet aangeboren Hersenletsel), is aanwezig. Op de Zaaier zijn twee cliënten enthousiast aan het werk. Het terrein van Roel is het schoolplein en Annemarie heeft taken in de bibliotheek. Inge legt de meerwaarde uit over de werkzaamheden hier op school. Ze is voortdurend op zoek naar plekken waar mensen met een beperking zich nuttig kunnen maken en daarmee twee doelen dienen: bezig zijn voor een ander en weer bezig zijn in de leefgemeenschap. Ook Barbara en Oscar zijn via SIZA bezig voor de school op locatie in Teuge en Heerde.
 
Alle genomineerden zijn op 16 mei aanwezig op Paleis Noordeinde waar Koningin Maxima drie Appeltjes van Oranje zal uitreiken: een bronzen beeldje met een geldprijs van Euro 15.000,--. De gemaakte filmopnames zullen dan worden vertoond.

 

Filmopname Appeltje van Oranje 003 800 Filmopname Appeltje van Oranje 0032 800

Filmopname Appeltje van Oranje 0005 800 Filmopname-Appeltje-van-Oranje-0093800

Filmopname-Appeltje-van-Oranje-0062800 Filmopname-Appeltje-van-Oranje-0077800

Filmopname-Appeltje-van-Oranje-0082800 Filmopname-Appeltje-van-Oranje-0018800

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven