facebooklogo      Instagram logo     

Op zaterdag 23 februari waren vanuit de gemeente Voorst Klarenbeek en Teuge vertegenwoordigd op het 7e PlattelandsParlement Gelderland in Duiven.

Het PlattelandsParlement Gelderland 2019 wordt georganiseerd door de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en mede mogelijk gemaakt door de Leefbaarheidsalliantie en de Provincie Gelderland. Op dit evenement tonen kernen in Gelderland projecten en initiatieven die de leefbaarheid verbeteren.

In Teuge is het project “Teuge Leeft” afgerond. Jan van den Noort, Kim Prigge, Lucas Harbers en Eva Harbers toonden de resultaten en bespraken met bezoekers de deelprojecten. Het afgelopen jaar is vanuit dit project in Teuge het speelveld opgeknapt, een kippenren gebouwd, een schoolmoestuin met kweekkas aangelegd, een pannaveld geplaatst en heeft cbs de Zaaier een 3D printer gekregen. Kin en Eva toonden op hun notebook hoe ze ontwerpen maken en dit vervolgens naar een printer sturen. Hiervoor was veel belangstelling. Jan van Den Noord gaf samen met Kim en Eva een workshop houtbewerking met als resultaat een (ook 3D) vogelhuisje.

Vanwege de aankomende provinciale verkiezingen kwamen veel statenleden naar het evenement, ze waren onder de indruk van de vele vrijwilligers activiteiten in hun provincie.

Bijgesloten de film over het project Teuge Leeft (en de connectie met het 3D geprinte gebouw in Teuge) + foto’s.

Klik hier om de video te bekijken

20190223 Plattelandsparlement Duiven 01  20190223 Plattelandsparlement Duiven 02

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven