facebooklogo      Instagram logo     

‘Teuge in het Groen’ wint geweldige prijzen in finale Groen Dichterbij  te Amersfoort

Het project ’Teuge in het Groen’ heeft zaterdag 23 november in de finale Groen Dichterbij twee prijzen gewonnen. ‘Groen dichterbij’ is een campagne van onder andere het Oranje Fonds en het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en ondersteunt en versterkt de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met de aanleg van groenvoorzieningen in hun directe leefomgeving..  Aansprekende projecten worden door Groen dichterbij financieel ondersteund. Het Teugse project ’ Teuge in het groen’ dat zich in 2014 richt op de realisatie van nieuwe beplanting van de rotonde in Teuge en op het bouwen van een nieuw dierenverblijf in het centrum van Teuge was zaterdag één van de 33 projecten vanuit voorrondes verkozen in de finale om te strijden voor de titel ‘icoonproject 2014’.

Gewapend met preitaartjes met ingrediënten uit de tuintelen moestuin in Teuge (gebakken door Marianne), een maquette van de nieuw te beplanten rotonde (gemaakt door Antoinette) en een bord met afbeeldingen van de projecten togen Herman Vukkink, Jan van den Noort, Antoinette Weijers, Marianne Wieggers en Lucas Harbers zaterdagochtend naar Amersfoort. De dag begon goed, de vakjury Groen Dichterbij beloonde tijdens de opening de foto van Teuge in het Groen (gemaakt door Bob Bakker, gesteund met veel stemmen op de site en facebook likes vanuit Teuge) met een prijs van € 500,-.

Vervolgens bezocht een jury Groen Dichterbij de 33 stands van de finalisten. Teuge in het Groen nam het op tegen een geveltuinenproject in Tiel en een torentuin project in Zaltbommel. Met een enthousiaste presentatie nam Lucas Harbers de jury mee in de bereikte groene doelen en projecten op stapel in Teuge.

De hoofdprijs van € 20.000.- werd gewonnen door Zaltbommel. Teuge won de prijs van € 10.000,- als stimulans voor het initiatieven en de wijze waarop het wordt gerealiseerd. Met dit bedrag is de basis gelegd om in 2014 een nieuw dierenverblijf te realiseren in Teuge.

In de voorbereidingen en selectiegesprekken om icoonproject 2014 te worden is er veel support vanuit de Teugse gemeenschap geweest om te zorgen dat Teuge in het Groen zou gaan winnen. Daarmee werd al één van de doelen Groen Dichterbij al bereikt, het verbinden van mensen middels het realiseren van groen door ‘Teuge in het groen’.

Teuge in het groen 01 20131123  Teuge in het groen 02 20131123

Teuge in het groen 03 20131123  Teuge in het groen 05 20131123

Teuge in het groen 06 20131123  Teuge in het groen 07 20131123

Teuge in het groen 08 20131123

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven