facebooklogo      Instagram logo     

×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/nieuws/nieuws2015/2015-03-21 nldoet
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/nieuws/nieuws2015/2015-03-21 nldoet

logo


Vrijdag 20 maart. Dag 1 van NL Doet in Teuge.

Dit was de eerste dag van NL Doet 2015. ’s Morgens om 10 uur waren er 7 vrijwilligers vanuit het dorpshuis en 3 vrijwilligers vanuit ROC Aventus aanwezig om het Dorpshuis te voorzien van een grondige schoonmaakbeurt, het magazijn is geoptimaliseerd met degelijke schappen zodat alles beter is op te ruimen. Vanuit NL Doet is er een bedrag beschikbaar gesteld om diverse activiteiten ter optimalisering van het dorpshuis te kunnen realiseren. Er zijn dimmers op de verlichting aangebracht voor nog meer sfeerverlichting. Duo Johan Buitenhuis en Henk Koetsier hebben met medewerking van 2 jongens van het ROC twee prachtige steigerhouten tafels gemaakt waarop door de kinderen van school beter getimmerd kan worden. Tussen de middag verzorgde Anneke van Eikenhorst een heerlijk soepje met brood. Ofwel een gezellige drukke dag met hardwerkende vrijwilligers. Als kers op de taart kwamen er rond het middaguur nog 4 extra heren van een ander NL Doet project via mw. Jonkman van het ROC naar ons toe. Zij hebben een groot gedeelte van de reclameborden schoongemaakt voor Sp Teuge die middag. Het eindresultaat voor de vrijdag mocht er zijn, het was dan aan het eind van dag 1 ook goed toeven in het schamele zonnetje met een frisje op het terras. Met een goed gevoel dus door naar dag 2 van NL Doet.

 

Zaterdag 21 maart. Dag 2 van NL Doet in Teuge.

’s Ochtends met 10 vrijwilligers is bij het Beestenboeltje de oude kippenren gedemonteerd. Een hele klus, vooral omdat het zaterdagochtend nogal regende. Maar dat hinderde de gemotiveerde klussers absoluut niet. Er werd flink doorgewerkt en de klus werd met goede moed geklaard. Vanuit NL Doet is een subsidie verkregen om een materiaal aan te schaffen om een nieuwe kippenren te realiseren. Directeur Herman Fukkink coördineerde vanuit een rolstoel zittend in het dierverblijf de activiteiten. Zijn vrouw Joke verzorgde de catering, de vrijwilligersploeg genoot van koffie en ranje. Tegen de middag werd de boel glad getrokken en kon iedereen ‘doorweekt’ en voldaan weer naar huis. De klusploeg zoekt nog aanvulling, dus heb je een uurtje over, dan kun je je aanmelden bij Herman Vukkink. 

’s Middags is er een groep van 7 vrijwilligers bezig geweest om ons mooie KIJK op te knappen. Er is snoeihout versnipperd. De snippers dienen als bedekking op het gras bij de tribunes. Dat zorgt namelijk voor een natuurlijk onkruidremmer. Vanuit NL Doet is een subsidie verkregen om een versnipperaar te huren waarbij het snoeihout kon worden omgezet de onkruidremmende bodembedekker.

Als u een keer aan het wandelen of fietsen bent in de mooie omgeving van Teuge, kom gerust langs om naar het fraaie resultaat te kijken bij KIJK na een middag, slepen, kruien en harken.

Volgend jaar bent allen van harte welkom om te komen helpen tijdens de NL Doet 2016. 

{gallery}nieuws2015/2015-03-21 nldoet{/gallery}

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven