facebooklogo      Instagram logo     

“Op de eerste kaarten staat Teuge aangegeven als ‘Op ten Thuegh’. Het dorp ligt halverwege Apeldoorn en Deventer en is ontstaan als halteplaats tussen deze twee steden. Herberg de Zwaan vormde als overnachtingsplek het centrum van het kleine lintdorp. Het buurtschap lag op de kruising van twee ‘hessenwegen’. Dit zijn 17e eeuwse handelswegen tussen Noord Duitsland en Oost Ne­derland richting Utrecht. Hessenwegen hebben hun benaming te danken aan Duitse kooplieden uit de buurt van Kassel en Hessen….”

Een tekst die zo uit een editie “Op den Toega” zou kunnen komen, echter recent is gepubliceerd in de Kanskaart Teuge. Deze kanskaart is ontstaan door een nauwe samenwerking door de gemeente Voorst , Algemeen Belang Teuge en betrokkenen onder begeleiding van H+N+S Landschapsarchitecten in samenwerking met Steeenhuis Meurs en DaF Architecten. Daarvoor zijn drie werksessies georganiseerd waarin met de kaarten op tafel gezamenlijk aan de slag is gegaan. Naast de drie interessante werksessies is ook een informatieve avond bij Ecotribe georganiseerd waarbij de geschiedenis en de huidige bedrijvigheid werden getoond.

De Kanskaart beschrijft de ontstaansgeschiedenis van het dorp ,de huidige situatie en kwa­liteiten en kansen voor de toekomst Teuge. Deze kanskaart zal worden gebruikt voor gesprekken en initiatieven bij ontwikkelingen in Teuge.

De kanskaart kunt u HIER inzien.

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven