facebooklogo      Instagram logo     

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De afgelopen maanden zijn meerdere berichten gepubliceerd met betrekking tot dit onderwerp. Omdat het veel verschillende informatie betreft is besloten om alle bestaande en komende berichten te verzamelen onder een eigen menu-item binnen het hoofdmenu Plan Zonnepark Teuge.

 

DInsdag 8 november is een kijkavond georganiseerd in de Natuur Tempel van stichting Earth Awareness aan de Ambonstraat. Iedereen die dat wilde kon de vorderingen bewonderen van het kunstwerk voor het 'Park van Teuge' dat wordt gemaakt door Mark Huser.

Lees meer: Vorderingen van het kunstwerk dat gemaakt wordt voor het "Park van Teuge"

Afgelopen zaterdag was het na maanden werk tijd om het gemaakte mozaïek bankje van en voor het dorp te plaatsen en te onthullen. Een aantal vrijwilligers hebben voor de zomer een begin gemaakt om een mooi pronkstuk voor het dorp te realiseren in het kader van 111 jaar Algemeen Belang Teuge.

Lees meer: Onthulling mozaïek bankje in Teuge

Vanaf 2015 organiseert Algemeen Belang Teuge in samenwerking met AV ’34 uit Apeldoorn en het bedrijf de Slaapfabriek uit Teuge elk jaar een hardloop- en wandelwedstrijd in het mooie Teuge waarbij de opbrengst van Teuge Runs 4 Life voor diverse plaatselijke- en landelijke goede doelen bestemd is.

De eerstvolgende editie zou na corona plaats gaan vinden in 2023. De organisatie heeft besloten de editie van 2023 te verplaatsen naar januari 2024. Nadere informatie volgt vanaf medio 2023.

Namens commissie Teuge Runs 4 Life,

Op 19 oktober 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst en het Waterschap Vallei en Veluwe een vervolgavond met betrekking tot de wateroverlast in Teuge. In de 1ste avond op 18 mei werden er door de inwoners van Teuge diverse knelpunten genoemd. Deze zijn snel opgepakt door zowel het Waterschap, de Gemeente als de Provincie. Een aantal knelpunten zijn inmiddels opgelost en aan een aantal wordt nog gewerkt. Zie bijgevoegde presentatie waarin de diverse knelpunten worden benoemd met de status hiervan.

Lees meer: Informatieavond wateroverlast in Teuge en herinrichting Parmentierstraat

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De speciale editie van het Teugje Nieuws ter ere van het 111-jarig bestaan van Algemeen Belang Teuge is uit. Je kunt deze hier lezen.

Op zaterdag 24 september deed Teuge weer mee aan Burendag. De beheerder van de Kinderboerderij had, samen met de speelveldcommissie, een lange lijst met klussen opgesteld.

Lees meer: Burendag 2022 - Het was nat!

Op 22 september kwamen burgemeester Paula Jorritsma-Verkade, wethouder Bert Visser en een grote delegatie raadsleden en fractievertegenwoordigers op kennismakingsbezoek in Teuge. Het organisatiecomité had een leuk programma in elkaar gezet, waarbij we de burgemeester zoveel mogelijk van ons mooie dorp wilden laten zien én de activiteiten die ons verbinden.

Lees meer: Kennismaking burgemeester Paula Jorritsma-Verkade met Teuge

Bezoek nieuwe burgemeester.

Op 22 september zal de nieuwe burgemeester van de Gemeente Voorst, Paula Jorritsma-Verkade, een kennismakingsbezoek brengen aan Teuge. Het organisatiecomité heeft een leuk programma gemaakt, waarbij ze een goede indruk kan krijgen van Teuge én hoe actief wij als klein dorp zijn. 

Iedereen heeft inmiddels een flyer in de brievenbus ontvangen, maar hieronder nogmaals het programma.

19.00 – 19.30 uur: Hersencentrum Siza

19.30 – 20.15 uur: Basisschool de Zaaier

20.30 – 22.00 uur: Bezoek aan Peco en uitleg diverse activiteiten door Peco, Sportverenigingen en Algemeen Belang Teuge, onder genot van drankje en hapje. 

Iedereen is welkom bij de Zaaier en Peco. Laten we als dorp Teuge onze nieuwe burgemeester een warm welkom geven. 

Op 13 september 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst een informatie- en discussieavond over de woningbouw in Teuge en dan specifiek op het nog braakliggende perceel aan de Hessenlaan.

Het onderwerp leeft in Teuge, het dorpshuis was goed gevuld met belangstellenden. Na de opening van de avond door de voorzitter van ABT, Lucas Harbers, werd er door Laurens Nijman van de Gemeente Voorst een presentatie gegeven over de woningbouw van de gehele gemeente Voorst. En waar er enkele jaren geleden nog sprake was van een stop op het bouwen van woningen, is dat nu duidelijk anders en mag er weer volop gebouwd worden.

Lees meer: Goed bezochte bijeenkomst over woningbouw Hessenlaan

Het bestuur van Algemeen Belang Teuge en de gemeente Voorst nodigen u uit voor een bijeenkomst over woningbouw in Teuge met focus op het perceel aan de Hessenlaan.

Wat zijn de mogelijkheden? En welke input zou je willen geven op basis van de eerste schetsen woningbouw op het laatste te bouwen perceel aan de Hessenlaan?

Datum    

Dinsdag 13 september 2022  om 20.00 uur  (zaal is open vanaf 19.30 uur)

Plaats

Dorpshuis op den Toega, de Zanden 92 Teuge

Lees meer: Avond woningbouw Hessenlaan

 

Jullie hebben er over kunnen lezen in het Teugje Nieuws op Facebook en Instagram. We zijn bezig met het realiseren van een mooi bankje voor in het dorp. We willen het plaatsen naast de mini bieb voor 't Beestenboeltje. Afgelopen vrijdag tijdens het pleinfeest op cbs de Zaaier heeft iedereen al een steentje kunnen leggen. De kinderen, ouders, meesters, juffen en buurt bewoners kwamen langs om een "eigen steentje" in het cement te drukken en hiermee een bijdrage te leveren aan het bankje. 

Lees meer: Mozaïekbankje voor Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

 
Wat was het een gezellige middag. Helaas kon niet iedereen erbij zijn, maar het is in deze drukke tijd lastig om een moment te vinden dat iedereen kan. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en waren de meeste teams goed vertegenwoordigd.
De winnaars van de 1e Dorpsquiz Teuge zijn;
1e plaats: De Teugseweg met 161 punten
2e plaats; Het Heideroosje 156 punten
3e plaats; Park van Teuge 152 punten
De troostprijs ging naar Theef. Ze hebben 82 punten en het meest hilarische antwoord op een vraag..... 🤣😂
Een cheque van €200,00 is naar 't Beestenboeltje gegaan. 10 teams hebben dit gekozen als goede doel...

De afgelopen maanden hebben we gebouwd aan een nieuwe 7 diameter dome, een geodetisch gekleurd koepelvormig gewelf in het centrum van het dak. Zelfs als je de NatuurTempel al eens hebt binnengetreden, moet je deze transformatie met eigen ogen zien, het is fantastisch namelijk! Het natuurlijke kunstwerk is niet alleen prachtig om te zien, de boodschap die het uitdraagt, Het gedachtengoed van Stichting Earth Awareness, is ontzettend actueel en krijgt daarom ook zoveel belangstelling wereldwijd. Maar heb jij eigenlijk al wel eens eerder gehoord van het bestaan van de NatuurTempel? Grote kans van niet, want in de directe omgeving is deze parel nog niet heel bekend. Daar willen we graag verandering in brengen. Kom je binnenkort een kijkje nemen? We organiseren een avondje speciaal voor onze buren en (omliggende) dorpsgenoten.

Lees meer: NatuurTempelKunst 30 juni

21 teams stonden te springen om van start te gaan. Ruim 225 dorpelingen hadden zich goed voorbereid om de strijd aan te gaan. Onder een stralende zon gingen alle teamcaptains naar hun team met een quizboek met 100 vragen en opdrachten. De speellocaties waren mooi versierd en de jokers stonden klaar. De organisatie ging langs de locaties om te kijken of alles goed verliep. De teams probeerden wel wat antwoorden los te peuteren, maar daar trapte de organisatie natuurlijk niet in. De eerste vraag in het quizboek luidde:  In welke volgorde stonden de organisatoren naast elkaar bij de uitleg en het uitdelen van de Dorpsquizboeken? Dus als je een beetje opgelet had was deze vraag een eitje. De teams kunnen op de foto zien of ze bij de eerste vraag al punten verdiend hebben.
Een andere mooie opdracht was de opdracht in de school in het dorp waar uit ieder team een deelnemer een dictee in het dialect kreeg voorgeschoteld door meester Visser die van 1963-1979 schoolhoofd was van De Zaaier.

De uitslag middag is gepland op zondag 12 juni vanaf 13.30 uur bij Peco. Daar wordt een gezellige middag gehouden waar het winnende team bekend wordt gemaakt. Natuurlijk kan daar nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Na 2 jaar Corona konden we op 21 april 2022 eindelijk weer volledig van start met SamenUitEten in Teuge. In de maanden maart en april hebben we wel met kleine groepjes geluncht, maar dat kon toch niet onze oude, vertrouwde opzet evenaren. Het was weer als van ouds volle bak en we konden bovendien een aantal nieuwe vrijwilligers verwelkomen.

We weten natuurlijk niet wat het Coronavirus later in het jaar weer gaat aanrichten. Maar zolang het kan maken we er iets leuks van. Misschien zelfs wel weer met een uitstapje gekoppeld aan de maaltijd. Wie weet!

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws/actueel-nieuws#sigProIdf86ffc3145

Op 18 mei 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst en Waterschap Vallei en Veluwe een informatie en discussie avond over water in Teuge.

Na de opening van de avond werd er uitleg gegeven over het veranderende klimaat, de bodemlagen, grondwaterstromen, oppervaktewater en de uitdagingen die daarbij komen kijken. De presenaties gingen verder over verantwoordelijkheden, beleid, samenwerking en handhaving. En er werd aandacht besteed aan complexe situaties, huidige maatregelen en plannen voor de toekomst. Hiervoor blijft de samenwerking en hierover samen in gesprek zijn belangrijk. Na de uitleg werd opo verschillende tafels met daarop kaarten van Teuge specifieke problemen en mogelijkheden besproken. De avond werd afgesloten met een samenvatting van deze discussie, een aantal acties en er werd besloten in de herfst zo’n avond nogmaals te organiseren. De reactie van de aanwezige dorpsgenoten waren positief. Niet alle problemen zijn direct opgelost. Uitleg over de situatie en met elkaar daar het gesprek over voeren was verhelderend.

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws/actueel-nieuws#sigProId063fbf2e44

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

 

Pagina 1 van 4

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven