facebooklogo      Instagram logo     

Zaterdagmiddag 15 juni is het kunstwerk in het park van Teuge feestelijk onthuld. Ruim 200240615-kunstwerk_PvT_82b.jpg belangstellenden hebben gekeken en deelgenomen aan de ceremonie geleid door de kunstenaar Mark Huser.

Rond 15.00 uur kwamen de mensen samen bij de natuurtempel aan de Ambonstraat in Teuge. Gestart werd met een welkomstwoord door Lucas Harbers, voorzitter ABT, met daarin dank aan de dorpsgenoten en de gemeente Voorst die dit mogelijk gemaakt hebben. En uiteraard veel dank aan Mark en Maya. Zij kregen als waardering voor hun geschenk aan het dorp de Teuge broche, deze werd opgespeld door onze dorpscontactpersoon Stefanie Verwaaijen.

Lees meer: Onthulling van de Phoenix bij Park van Teuge

Afgelopen twee jaar is door Mark Huser, kunstenaar, gewerkt aan een ambitieus project: een levensgrote Phoenix. Een standbeeld dat de herrijzenis van de wijk Park van Teuge symboliseert en dat bedoeld is als een baken van hoop. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge.

De onthulling Kunst voor het Park van Teuge is twee keer uitgesteld, een keer vanwege uitloop werkzaamheden aan de Fokkerstraat en een keer vanwege een te drassig terrein afgelopen januari. Maar drie keer is scheepsrecht, dus;

We gaan het kunstwerk op zaterdag 15 juni 2024 onthullen Om 15.00 uur verzamelen we bij de natuurtempel, Ambonstraat 5.

Lees meer: Kunstwerk project Phoenix voor het Park van Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige Flyer

20240504 herdenking 4 mei

Zaterdag 23 maart zijn in het kader van steun de dieren van 't Beestenboeltje de potgrondzakken weer rondgebracht. Ditmaal waren daar zelfs drie teams voor nodig. In totaal zijn dit jaar 680 zakken potgrond gekocht en bezorgd en de netto-opbrengst voor de kinderboerderij bedraagt bijna €1.400,00. Hiermee is een belangrijk deel van de kosten voor het voer en onderhoud van de dieren voor komend jaar weer gedekt.

Quote van de bezorgers; "Het wordt zeer gewaardeerd dat we de zakken bezorgen op de gewenste plek: in de garage, in het tuinhuisje, in de tuin.En we beginnen op tijd. De gordijnen gaan open zodra de eerste zak wordt neergelegd bij het huis."

2024 Potgrondactie

Op zaterdagmiddag 16 maart is tijdens NL Doet gewerkt in de schooltuin en de kinderboerderij in Teuge. Naast bewoners uit Teuge en omgeving was er als gasthelpers het team van het klantcontactcentrum van Univé aanwezig. Het was prima weer en we hebben met z'n allen lekker veel werk kunnen verzetten. De middag werd afgesloten met een hapje, drankje en goede verhalen. De zaterdag stond zo in het teken van aanpakken, verbinden en genieten.

Klik op onderstaande foto voor de volledige reportage.

2024 NLDoet grp

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Yes, het is 1 maart....
De inschrijving is geopend...🥳
Klik op de onderstaande link en meld je team aan.
 

Op woensdag 20 maart vanaf 19.30 uur staat de koffie met wat lekkers voor u klaar in het dorpshuis Op den Toega. (De Zanden 92 Teuge)

Het programma en alle stukken zijn beschikbaar via de volgende link  Ledenvergadering - Teuge.eu

Tot dan!!

Nog 5 nachtjes slapen en dan gaat de inschrijving voor de Dorpsquiz van start... 🥳
Hebben jullie al een team, teamcaptain en speellocatie besproken, en hebben jullie al een foto gemaakt van jullie team en teamlogo??
Nee 🤔, ga dat dan nog maar even doen..
Dat zijn dingen die doorgegeven dienen te worden bij de inschrijving...
We zien jullie inschrijving graag tegemoet, want we gaan er weer een leuke middag van maken.. 
 

Ook in 2024 hebben we weer een potgrondaktie. Met uw bestelling steunt u Kinderboerderij ’t Beestenboeltje in Teuge. De potgrond wordt bij u thuisbezorgd.

De zakken potgrond kosten € 5,- per zak. Voor slechts € 19,= ontvangt u 4 zakken. Bestellen kan t/m woensdag 20 maart. Wij bezorgen de bestelling op zaterdag 23 maart 2024.

Hoe kunt u bestellen én betalen? Optie 1 heeft onze sterke voorkeur!

  1. Maak het totaalbedrag over naar Algemeen Belang Teuge o.v.v. het aantal zakken én de straat én huisnummer waar de zakken bezorgd moeten gaan worden. Het rekeningnummer is: NL 02 RABO 0111 0745 25 t.n.v. ABT.
  2. Stuur een email naar Mariska van Rossum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.v.v. het aantal zakken én de straat en huisnummer waar de zakken bezorgd moeten gaan worden. Betaling contant bij aflevering.
  3. Knip de strook af van de flyer die u ontvangen heeft en lever deze in bij Mariska van Rossum, Zwanenpad 6, Teuge. Betaling contant bij aflevering.

Heeft u géén potgrond nodig, maar wilt u ’t Beestenboeltje wél steunen, maak dan een vrijwillige bijdrage over naar bovengenoemd rekeningnummer van ABT.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw bijdrage.

Bestuur Algemeen Belang Teuge

Op zondag 14 januari was er volop drukte in Teuge. Voor de 7de keer werd het wandel- en hardloopevenement Teuge Runs 4 Life georganiseerd. Met een recordaantal deelnemers van 363 was het een groot succes.

Wandelaars en kinderen:

Om 10.00 uur werd door de waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers het startschot gegeven voor de wandeltocht van 7 km. De wandelaars slingerden door het hele dorp en wandelden daarna door het buitengebied. 

Daarna was het tijd voor de kinderen. Gestart werd met de Family Run, waarbij (groot)ouders samen 500 meter konden rennen samen met hun (klein)kinderen. Superleuk om te zien. Sommige kinderen waren veel sneller dan hun ouders.

Dit werd gevolgd door de Kidsrun van 500 meter en 1.000 meter. Wat fanatiek zijn die kinderen! Allemaal werden ze beloond met een leuke medaille. Maar er kan er maar 1 winnen. De prijsuitreiking voor de kinderen was meteen na deze runs. Ze kregen leuke prijzen overhandigd.

Lees meer: Teuge Runs 4 Live editie 2024 - wat een mooie dag

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Al 12,5 jaar maken we er een feestje van: SamenUitEten in Teuge, in 2010 van start gegaan door een initiatief vanuit Algemeen Belang Teuge en de toenmalige dorpscontactpersoon Marianne Wieggers.

Iedere maand zorgen we voor een gezellige maaltijd voor onze gasten in het Dorpshuis. De vrijwilligers kleden samen met leerlingen van De Zaaier de tafels gezellig aan en koken samen iedere maand weer een ander 3-gangen menu. Soms is een speciale gast en soms combineren we de maaltijd met een bezoek aan een bedrijf uit Teuge (Gluren bij de buren).

Lees meer: SamenUitEten bestaat 12,5 jaar

Op zondag 22 oktober wordt een Bootcamp traject geopend in en rond de speeltuin de Zandenhof achter de Zaaier. De dag start om 9 uur bij de Bunker naast de tennisclub.

Er wordt begonnen met een workshop over Leefstijl (stressreductie) en Voeding. Daarna vertrekken we naar het nieuwe bootcamp-traject bij de speeltuin. Sylvia Slijkhuis zal samen met geïnteresseerden de route gaan lopen en uitleg geven over de verschillende oefeningen.

De kosten voor deelname aan de workshop en de bootcamp zijn € 7,50 per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646265522. Kom in sportkleding!

Lees meer: Opening bootcamp-traject in Teuge op 22 oktober

Ter informatie voor alle bewoners van Teuge, van de gemeente Voorst, het groenplan voor Park van Teuge fase 2. Volgens de gemeente is het plan zo goed als afgerond. Maar indien er vragen zijn dan kan men terecht bij Thijs Hoekstra van de gemeente Voorst via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0571-27 98 57.

Klik op onderstaande afbeelding om het document te openen:  

Afbeelding PvT fase 2 mini

In Teuge was het zondag 8 oktober feest. De laatste jaren zijn er ruim 80 woningen gebouwd en ondertussen allemaal bewoond. Vanuit ABT is een klein organisatiecomité opgetrommeld en daar kwam ‘Wulle Bint Teuge’. Een leuke middag voor oud en nieuw Teugenaren om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Lees meer: Wulle bint Teuge - een heerlijke middag in Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Deelkast Commissie

Als je ergens om verlegen zit….

Het is geen fijne constatering maar het komt steeds vaker voor dat mensen het in deze tijd niet breed hebben. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die zich goed kunnen redden en soms zelfs overhouden. Een deelkast kan daarin een verbindende rol spelen door overtallige producten, met name levensmiddelen, terecht te laten komen op een plek waar ze goed gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan het ons allemaal helpen voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer: Sinds kort een Deelkast in Teuge

Na twee corona-jaren en een afgelasting gaan we in 2024 weer een doorstart maken met Teuge Runs 4 Life.. Aan dit evenement is altijd een goed doel gekoppeld. In 2024 zal dit goede doel Stichting Beat Batten zijn. Voor meer informatie over deze ziekte kun je naar de website van Beat Batten gaan en het artikel 'Wat is de ziekte van Batten' lezen.

De datum van het evenement is vastgesteld op zondag 14 januari 2024.

Voor verdere informatie over dit evenement ga je naar de volgende link of naar de optie 'Teuge Runs 4 Life - 2024' in het hoofdmenu. Teuge Runs 4 Life 2024 - Teuge.eu

Dit mag je niet missen!

Afgelopen jaren heeft Teuge veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Om elkaar (verder) te leren kennen nodigen wij ALLE bewoners, jong en oud, van harte uit op zondag 8 oktober 2023 voor een gezellig samenzijn.

Lees meer: Wulle bint Teuge

Pagina 1 van 4

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven