facebooklogo      Instagram logo     

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Als je ergens om verlegen zit….

Het is geen fijne constatering maar het komt steeds vaker voor dat mensen het in deze tijd niet breed hebben. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die zich goed kunnen redden en soms zelfs overhouden. Een deelkast kan daarin een verbindende rol spelen door overtallige producten, met name levensmiddelen, terecht te laten komen op een plek waar ze goed gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan het ons allemaal helpen voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer: Sinds kort een Deelkast in Teuge

Na twee corona-jaren en een afgelasting gaan we in 2024 weer een doorstart maken met Teuge Runs 4 Life.. Aan dit evenement is altijd een goed doel gekoppeld. In 2024 zal dit goede doel Stichting Beat Batten zijn. Voor meer informatie over deze ziekte kun je naar de website van Beat Batten gaan en het artikel 'Wat is de ziekte van Batten' lezen.

De datum van het evenement is vastgesteld op zondag 14 januari 2024.

Voor verdere informatie over dit evenement ga je naar de volgende link of naar de optie 'Teuge Runs 4 Life - 2024' in het hoofdmenu. Teuge Runs 4 Life 2024 - Teuge.eu

Dit mag je niet missen!

Afgelopen jaren heeft Teuge veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Om elkaar (verder) te leren kennen nodigen wij ALLE bewoners, jong en oud, van harte uit op zondag 8 oktober 2023 voor een gezellig samenzijn.

Lees meer: Wulle bint Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Wij herdenken als dorpen Teuge en De Vecht jaarlijks alle slachtoffers van oorlogsgeweld bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen zes bemanningsleden van de op 12 juni 1943 in Teuge neergestorte Lancaster bommenwerper.

Publiek was in grote getale toegestroomd. Daarbij viel op dat ook een groot aantal campinggasten  bij de herdenking aanwezig waren. En dit jaar werd de prachtige muziek verzorgd door 16 leden van de muziekvereniging Excelsior uit Twello. Het taptoe signaal dat werd gespeeld door de solo-trompettist was indrukwekkend.

Lees meer: Herdenking 4 mei 2023 met Thema 'Leven met Oorlog'

Na de succesvolle actie van Inge Velthuis in 2021 met de kleurrijke tenues voor de fietsers, blijkt er ook belangstelling te zijn voor andere kledingstukken met daarop de naam van ons dorp TEUGE. We hebben daarom offertes aangevraagd voor ook andere kledingstukken te weten: hardloopshirts met korte mouw, poloshirts en hoodies. Daarmee krijgt Teuge er nog een extra stukje promotie bij.

Lees meer: Kleding: maken we de komende tijd nog meer promotie voor Teuge?

Op woensdagochtend 26 april kwam Hetty Vorselman-Pas op de fiets naar het dorpshuis in Teuge. Samen met Marijke Jansen zouden ze een interview geven over het succes van Teugje Nieuws. In plaats van een reporter kwam burgemeester Paula Jorritsma-Verkade binnen. En kort daarop ruim 80 vrienden, familieleden, het bestuur ABT en betrokkenen. Bij Hetty begon een lichtje te branden, ze werd verrast op de dag voor koningsdag.

Lees meer: Koninklijke onderscheiding Hetty Vorselman-Pas

Heb je altijd al in de stal van ‘t Beestenboeltje in Teuge willen kijken? Nou dat kan!

Op zaterdagmiddag 22 april kun je tussen 14 en 16 uur terecht. Je kunt dan tussen onze jonge geitjes en lammetje lopen (en voeren). Onze konijnen kunnen geknuffeld worden en onze nieuwe kipjes zitten te broeden.

Natuurlijk kun je ook in onze speeltuin terecht. Ook kun je zelf groenteplantjes verspenen (verschillende soorten sla en koolplanten). De plantjes mag je meenemen, zo lang de voorraad strekt.

Heb je onze appelsap van de Zandenhof al eens geproefd? Ook dat kan op deze beleving!

Een aantal vrijwilligers zijn tussen 14 en 16 aan  het klussen. Wil je helpen of vrijwilliger worden? Neem dan oude kleren mee en steek de handen uit de mouwen.

Geitjes     G en L

Begin februari is er al gestart met de potgrondactie 2023 door te flyeren in de kern van Teuge, maar ook in een ruim gebied rondom Teuge. Daarnaast hebben we ook veel reclame gemaakt via Social Media. En vanaf de bekendmaking kwamen er dagelijks bestellingen binnen. Op 25 maart hadden we 126 bestellingen, en een totaal van 654 zakken potgrond. Een supermooi resultaat!

Lees meer: Potgrondactie 2023

Op 22 maart 2023 was het dorpshuis goed gevuld voor algemene ledenvergadering van Algemeen Belang Teuge. Namens het bestuur opende voorzitter Lucas Harbers de vergadering. Na een welkomstwoord en mededelingen werden de activiteiten in 2022 toegelicht. De bestuurders Stefanie Verwaaijen en Jan van de Noort zijn herkozen door de leden voor een nieuwe ambtstermijn van 3 jaar. Hetty Vorselman-Pas en Herman Vukkink zijn benoemd tot erelid ABT vanwege hun jarenlange en vele activiteiten in Teuge.

 

Lees meer: ALV ABT 2023

Op zaterdag 11 maart is er tijdens NL Doet in Teuge weer veel werk verzet bij 't Beestenboetje.

De stal is uitgemest, de takken en bladeren zijn van het veld gehaald en de kippen hebben weer een opgeruimde wei. De eendevijver is opgeknapt en er zijn acht netskastjes voor verschillende soorten vogels gebouwd.

Lees meer: NL Doet 2023

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Op woensdag 22 maart vanaf 19.30 uur staat de koffie met wat lekkers voor u klaar in het dorpshuis Op den Toega. (De Zanden 92 Teuge)

Het programma en alle stukken zijn de komende weken beschikbaar via de volgende link :  Ledenvergadering - Teuge.eu

Tot dan!!

Met uw bestelling steunt u Kinderboerderij ’t Beestenboeltje in Teuge. De potgrond wordt bij u thuisbezorgd.

De zakken potgrond kosten € 4,75 per zak. Voor slechts € 18,= ontvangt u 4 zakken. Bestellen kan t/m 20 maart.

Wij bezorgen de bestelling op zaterdag 25 maart 2023.

Lees meer: Potgrondaktie 2023 t.b.v. ’t Beestenboeltje 2023

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De afgelopen maanden zijn meerdere berichten gepubliceerd met betrekking tot dit onderwerp. Omdat het veel verschillende informatie betreft is besloten om alle bestaande en komende berichten te verzamelen onder een eigen menu-item binnen het hoofdmenu Plan Zonnepark Teuge.

 

DInsdag 8 november is een kijkavond georganiseerd in de Natuur Tempel van stichting Earth Awareness aan de Ambonstraat. Iedereen die dat wilde kon de vorderingen bewonderen van het kunstwerk voor het 'Park van Teuge' dat wordt gemaakt door Mark Huser.

Lees meer: Vorderingen van het kunstwerk dat gemaakt wordt voor het "Park van Teuge"

Op 9 november 2022 vindt een vervolginformatie-avond plaats met betrekking tot het plan van de familie Schutte en Luchthaven Teuge  -  (beëindiging melkveehouderij en ontwikkeling: zonnepark, uitbreiding Kraaigraaf, woningen, boeren uit omgeving en landgoed)

Locatie: Dorpshuis op den Toega

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

AGENDA VAN DE AVOND:

  • Opening
  • Presentatie/toelichting gebiedsontwikkelingsplan familie Schutte
  • Reacties
  • Afsluiting

Afgelopen zaterdag was het na maanden werk tijd om het gemaakte mozaïek bankje van en voor het dorp te plaatsen en te onthullen. Een aantal vrijwilligers hebben voor de zomer een begin gemaakt om een mooi pronkstuk voor het dorp te realiseren in het kader van 111 jaar Algemeen Belang Teuge.

Lees meer: Onthulling mozaïek bankje in Teuge

Pagina 1 van 3

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven