facebooklogo      Instagram logo     

Op zondag 22 oktober wordt een Bootcamp traject geopend in en rond de speeltuin de Zandenhof achter de Zaaier. De dag start om 9 uur bij de Bunker naast de tennisclub.

Er wordt begonnen met een workshop over Leefstijl (stressreductie) en Voeding. Daarna vertrekken we naar het nieuwe bootcamp-traject bij de speeltuin. Sylvia Slijkhuis zal samen met geïnteresseerden de route gaan lopen en uitleg geven over de verschillende oefeningen.

De kosten voor deelname aan de workshop en de bootcamp zijn € 7,50 per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646265522. Kom in sportkleding!

Wat is een Bootcamp-traject eigenlijk?

Bootcamp is een training in de buitenlucht met conditie- en krachtoefeningen. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van obstakels in de omgeving, zoals bankjes, stoepranden, boomstronken of hekken. Maar er kunnen ook speciale fitness toestellen aanwezig zijn die worden gebruikt.
Bootcamp is voor jong en oud, elke oefening is aangepast op ieders gewenst niveau.

Overzicht van het traject

Onderstaande afbeelding toont de omtrek van de Zandenhof met daarin het Bootcamp-traject. De verschillende onderdelen zijn genummerd. Onder de afbeelding wordt een globale beschrijving gegeven van deze onderdelen.

Afbeelding bootcamp traject Zandenhof

Uitleg van de paaltjes en de oefeningen per paaltje uitgewerkt zoals ook te scannen met QR-code.

Elk paaltje omvat een uitleg over wat de oefening inhoudt en waar de oefening voor is. Daarna wordt er in 3 levels (rood = moeilijk/zwaar, blauw = gemiddeld, groen = voor de beginnende sporter)
Als je vaker sport kan je beginnen met blauw. Als je nooit sport is het goed om te beginnen met groen. Dan kan je dit 2 weken doen. Daarna 2 weken de blauwe oefening en daarna nog 4-6 weken de rode oefening. Elke 4 maanden worden de oefeningen weer vervangen voor nieuwe uitdagende oefeningen.

De meeste oefeningen zijn te doen met behulp van de aanwezige toestellen/bankjes of ondergrond. Voor 2 oefeningen heb je elastieken nodig. Deze zijn te kopen bij Energiek door beweging, de Zanden 94, fysiotherapiepraktijk.  Sylvia Slijhuis, sportfysiotherapeute.

 

Uitleg oefeningen bootcamp traject

 

 

 

 

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven