facebooklogo      Instagram logo     

img2504 31

Theater Nomade brengt op 9 tot en met 13 september, in een hangaar op vliegveld Teuge, de reprise van de succesvolle muziek- en filmtheatervoorstelling met een documentaire, expositie en randprogrammering over het fascinerende leven en werk van de Nederlandse luchtvaartpionier Anthony Fokker (1890-1939).

 

Fokker speelde een cruciale rol in de mondiale ontwikkelingen van de vroege luchtvaart.  Op 1 September 1911 maakte hij in zijn ‘Spin’ het bekende rondje rond de Haarlemse St. BAVO kerk. Tijdens de 1e WO werd hij in korte tijd een toonaangevend vliegtuigbouwer in Duitsland. De bekende Duitse gevechtspiloot Manfred van Richthoven, beter bekend als de Rode Baron, behaalde zijn overwinningen in een rood geverfde Fokker 3-dekker.  Bij zijn terugkeer in Nederland (1919) werd Anthony Fokker tijdens de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam  (ELTA) de held van pers en publiek.  Zijn fabriek in Amsterdam-Noord werd al gauw de belangrijkste vliegtuigenfabriek in Nederland. Anthony Fokker zelf spreidde zijn vleugels internationaal uit naar Amerika. Hij werd eind jaren 20 de grootste vliegtuigbouwer ter wereld, totdat in de jaren na de beurscrisis van 1929 zijn bedrijven werden overgenomen. In de jaren 30 is hij de belangrijkste importeur van Amerikaanse vliegtuigen in Europa. Hij sterft aan het begin van de  2e Wereldoorlog in December 1939.

Deze wervelende muziek- en filmtheater voorstelling is gemaakt met autobiografische teksten  en bevat uniek nooit eerder vertoont film en fotomateriaal. Muziekduo ‘De Wilde Eendt’ verzorgt op eigenzinnige wijze levende muziek uit de jaren 10, 20 en 30. 

Scenario en regie: Ab Gietelink

Uitvoerende acteurs: Ab Gietelink  & Marcel Schouwstra

Musici: Gottfrid van Eck & Geleijn van der Ham

Producent: Theater Nomade

Duur: 2x 55 min met Pauze.

Periode: 9 tot en met 13 september 2015

Impresario: Impact entertainment.

Historie: Artistieke  leiding en producent presenteren ruim 25 jaar in verschillende theatercircuits. Zij bouwden een oevre aan theaterstukken rond Nederlandse historische personen en gebeurtenissen, waaronder de Gijsbrecht van Aemstel en de Max Havelaar. op sensationele locaties in Nederland. In het najaar van 2012 kwam Nomade met de schouwburgtournee The Kings Speech en in het najaar 2014 met de 1e tournee‘Anthony Fokker’’

Kaarten kunt u bestellen via:

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Theater Nomade                       

OZ Achterburgwal 203 D         

1012 DL Amsterdam                  

Tel. 020-6941082          

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                 

www.theaternomade.nl

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven