facebooklogo      Instagram logo     

Dorpsgenoten en andere belangstellenden hebben op 4 juli jl. een kijkje mogen nemen bij het zogenaamde MOB complex in Teuge waar op dit moment de bewoners van de EcoTribe zijn gehuisvest.
Lucas Harbers (vz Algemeen Belang Teuge) opende de avond en gaf een introductie van het verloop van de avond.
Op deze avond nam Marinke Steenhuis (historisch architect) in het kader van het ontwikkelen van de dorpsvisie voor Teuge ons mee naar het verleden van Teuge en het ontstaan van het dorp. Zij illustreerde dit met de bijbehorende mooie landkaarten en een boeiend verhaal over het ontstaan.
Hierna legde Johan Bosma uit waarom de Ecotribe leeft op dit mooie stukje Teuge zoals er wordt geleefd. Vanuit de gedachte van alles hergebruiken is er een leefgemeenschap al sinds 2001.
Roberto Wattimena vertelde een verhaal over de 20 jaren dat de Molukkers werden gehuisvest vanuit Ambon in Nederland in het kader van het “tijdelijk” verblijf van 6 maanden dat uiteindelijk tientallen jaren werd. Een indrukwekkend verhaal met persoonlijke anekdotes van Roberto.
We kregen aansluitend een rondleiding van Johan Bosma en Roberto Wattimena over het gehele terrein. Een echte aanrader. Aan het einde van de rondleiding was er nog gelegenheid voor een drankje en voor een heerlijke puntje pizza, gemaakt door de bewoners van de Ecotribe in hun zelf gebouwde pizza-oven.
Waarschijnlijk organiseert de Ecotribe in September 2017 nogmaals een open dag (zoals enkele jaren geleden). Dus houdt deze website in de gaten, wij houden u op de hoogte.

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven