facebooklogo      Instagram logo     

Amsterdam, 1 november 2013

Genomineerde Groen Dichterbij Icoonprojecten 2014 Gelderland bekend

Groen Dichterbij maakt bekend welke 33 groene buurtprojecten genomineerd zijn voor de titel Groen Dichterbij Icoonproject 2014. Uiteindelijk ontvangt in iedere provincie één initiatief de titel, steun van een professioneel team en een financiële bijdrage van maximaal €20.000. In Gelderland zijn drie projecten genomineerd.

Groen Dichterbij is opzoek gegaan naar succesvolle projecten die groen en sociaal zijn en die met hun kennis en uitstraling een voorbeeld zijn voor andere groene buurtprojecten. Uit alle aanmeldingen zijn in totaal  33 projecten genomineerd voor de titel Icoonproject 2014.

Op zaterdag 23 november tijdens het grote Groen Dichterbij Event in Amersfoort presenteren alle genomineerden hun project op een interactieve markt. Een vakjury onder leiding van Theo van Oosten, plaatsvervangend directeur Oranje Fonds, beslist welke projecten de titel Icoonproject 2014 mogen dragen.

Genomineerden in Gelderland

In de provincie Gelderland zijn drie projecten genomineerd. TielcentrumXL (Tiel) is een geveltuinenproject dat het oude stadshart vergroent en de sociale banden tussen bewoners bevordert. De TorenTuin (Zaltbommel) is bezig met de realisatie van een groene, speelse en educatieve ontmoetingsplek in Zaltbommel voor alle bewoners in deze in een buurt. Teuge in het groen (Teuge) richt zich op het vergroten van de sociale samenhang in het dorp door boerenerven te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. De projecten die genomineerd zijn vindt u op www.groendichterbij.nl/genomineerden2014.

Groen Dichterbij

 Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun omgeving. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van digitale uitwisseling,  het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te stimuleren zelf aan de slag te gaan.

Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven