facebooklogo      Instagram logo     

Met de positieve ervaringen van vorig jaar in gedachten beloofde Robbin Duijf, chef-kok en eigenaar van Restaurant Take Off in Teuge, om ook dit jaar weer te komen koken. Het concept van SamenUitEten in Teuge is al 4 jaar een groot succes. Vrijwilligers en leerlingen uit groep 7 en 8 van De Zaaier verzorgen gezamenlijk elke laatste donderdag van de maand een heerlijk en gezellig 3-gangen menu voor een grote groep dorpsgenoten. Daarbij is ontmoeten het centrale uitgangspunt.

De ochtend wordt gestart met een overleg. Wat is de opzet van deze dag, hoe gaan we met elkaar om, de taakverdeling, hygiëne e.d. zijn onderwerpen die aan de orde komen. Vervolgens gaat iedereen in teams aan de slag. In de keuken van Sportclub Teuge zijn Frank en Krissey druk in de weer met het mooi opmaken van de borden met het voorgerecht, een rijkgegarneerde huzarensalade. Ze worden daarbij begeleid door Robbin en vrijwilliger Ria. Intussen worden in Dorpshuis Op den Toega de tafels netjes en sfeervol gedekt. Vrijwilligers Hetty en Dinie leggen aan Stefan en Danique hoe het bestek moet liggen en waarom dit eerst gepoleerd (schoon en vlekvrij maken) moet worden. De tafels stralen duidelijk een Paassfeer uit door allerlei details, zoals de gebruikte kleuren, het menukaartje en de servetten, die als een soort nestje met een flink paasei erop in de waterglazen staan.

Terwijl Stefan en Danique de gasten ontvangen en helpen bij het serveren van de drankjes, wordt er in de keuken intussen hard gewerkt aan het hoofdgerecht. Robbin legt Frank en Krissey uit in welke volgorde ze moeten werken en hoe je de gerechten goed kunt opscheppen. Je kunt aardappelpuree natuurlijk gewoon met een lepel op de borden scheppen, maar je kunt er ook mooie bollen van maken. En dat je met voeding bijna kunstwerkjes kunt maken, dat blijkt wel bij het afmaken van de onderdelen van het nagerecht en ze vervolgens prachtig rangschikken op de borden. En hou je dan maar eens in. Gelukkig was er ook wel wat te snoepen van een aantal van deze lekkernijen!

Ook dit keer kan teruggekeken worden op een prima dag, zowel door de kinderen, de vrijwilligers en de kok, maar zeker ook door de gasten. En Robbin heeft laten weten ook volgend jaar weer graag zijn bijdragen te willen leveren.

20150326 110136 

20150326 113346

20150326 121622

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven