facebooklogo      Instagram logo     

Helaas moeten wij, met pijn in ons hart, aankondigen dat de geplande sponsorloop TEUGE RUNS4LIFE van 8 januari 2022 wordt geannuleerd.

Als organisatie hebben wij besloten dat de sponsorloop, met inachtneming van de coronamaatregelen, niet op een verantwoorde manier georganiseerd kan worden. Vandaar dat wij hebben besloten dat deze wordt verschoven naar 14 januari 2023. Op deze datum zullen wij de sponsorloop houden en alsnog een prachtige run houden voor de stichting Beat Batten.

Wij willen onze organisatoren, Ontbijthotel De Slaapfabriek, AV34 & Algemeen Belang Teuge, en onze sponsoren hartelijk danken voor het werk dat is verzet en de inzet die is getoond om een prachtige run te organiseren. In het bijzonder willen wij het vliegveld Teuge bedanken, voor de mogelijkheid om de landingsbaan in gebruik te mogen nemen.  Volgend jaar mogen we, tot onze grote vreugde, deze weer gebruiken.

Wij kijken vol goede moed uit naar 14 januari 2023. We zien jullie graag bij de start!

Ontbijthotel De Slaapfabriek, AV34 & Algemeen Belang Teuge

 
8 januari 2022 TEUGE RUNS 4 LIFE @ THE AIRPORT
 
Hardlopen voor de stichting “beat batten”!
 
“als oma horen dat je kleinkind eerder zal sterven als jij, is niet te bevatten”
In samenwerking met Ontbijthotel De Slaapfabriek, AV34 & Algemeen Belang Teuge wordt Teuge runs 4 Life @the airport georganiseerd.
Deze jaarlijks terugkerende sponsorloop, wordt deze keer heel anders dan de voorgaande jaren en wij kunnen niet wachten!
 
Wat is er anders?
Dit jaar is anders dan anders! Wij gaan dit jaar hardlopen voor de stichting Beat Batten. Het zal worden gehouden op zaterdag 8 januari 2022. En wij zijn ontzettend blij om te melden dat wij dit jaar wel een heel bijzondere locatie hebben voor onze sponsorloop; namelijk het vliegveld Teuge! Hardlopen over de verlichte landingsbaan voor het goede doel. Er zijn 4 afstanden te lopen: 500 m, 1km, 5km en 10 km.
We beginnen de start van de Run bij restaurant Take off Teuge. Zo kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, direct aan de landingsbaan, voor het startsignaal. Via de verlichtte landingsbaan, loopt de route richting Skydeck.
Hier gaat u door de hangar langs de straaljagers, waarna u via de uitgang van Skydeck langs diverse hangars loopt. Zo loopt u weer richting de landingsbaan en via de Para’s door de hangar van Special Air Service komt u uit op de landingsbaan. Geniet volop van deze prachtige locatie, terwijl u stichting Beat Batten verder helpt.
 
Waarom de stichting Beat Batten? WAT IS DE ZIEKTE VAN BATTEN?
De ziekte van Batten (Batten Disease, type CLN3) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Hun levensverwachting is derhalve niet positief. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen. Het is een genetische ziekte, dat betekent dat het erfelijk is. In 1 gezin kunnen dus meerdere kinderen drager van de ziekte zijn.
Voor Batten is geen genezing mogelijk. Er zijn (nog) geen behandelingen die de ziekte vertragen en doordat deze ziekte zo ongelofelijk zeldzaam is, is het moeilijk om de nodige onderzoeken te doen. En juist daarom is het zo belangrijk voor ons om voor dit goede doel geld in te zamelen! (Home - Beat Batten)
 
TWEEDE WEEKEND VAN JANUARI
Wij lopen jaarlijks onze sponsorloop. Met als doel: Elk jaar een goed doel steunen! En dit jaar is het een voordeel dat deze RUN uitstekende voorbereiding biedt voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn die in februari gehouden wordt.
 
HET PROGRAMMA
18:15 uur start 500 meter jeugd t/m 14 jaar
18:30 uur start 1 km jeugd t/m 14 jaar
18:45 uur prijsuitreiking jeugd
19:00 uur start 5km dames en heren
19:15 uur start 10km dames en heren
20:30 uur prijsuitreiking dames en heren (5/10km)
 
Inschrijven kan via: www.inschrijven.nl We hopen op een sportieve, gezellige avond! Meer info? https://www.facebook.com/TEUGERUNS4LIFE/
 
(foto's zijn gemaakt en eigendom van Peter Cornelisz www.petercornelisz.nl fotografie)
 

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven