facebooklogo      Instagram logo     

Op donderdag 18 jl. was er de hoorzitting van de gemeente Voorst m.b.t. de kapvergunning van de bomen bij KIJK. Namens ABT waren Jan van den Noort en Jan-Willem Stegeman (portefeuillehouder vliegveld) bij deze hoorzitting aanwezig. Vanuit ABT hebben wij nogmaals aangegeven dat we tegen de kap van de bomen zijn. De kap van de bomen tast het karakter van de plek teveel aan.

Wij denken dat het na elkaar starten van de zweefvliegers en vliegtuigen een reëele optie is zodat de bomen niet geruimd hoeven te worden. Het door de zweefclub ingediende plan m.b.t. inzichten start en landingen zweefvliegtuigen - vliegtuigen is volgens onze mening te weinig onderbouwd.

Naast het eventueel verstrekken van de kapvergunning maakt ABT zich ook zorgen over de eventuele kap van het compensatiebosje (verlenging start-landingsbaan). Voor deze bomen is namelijk geen kapvergunning nodig! Wij vinden dit een lichtzinnige opvatting van de wijze waarop is omgegaan met het milieu.

Het kappen zal een forse kaalslag geven.

Belangrijk om te vermelden is dat de jurist van het vliegveld en zweefvliegclub van mening is dat de gemeente vanuit wetgeving (veiligheid) een kapvergunning niet kan weigeren.

In goed onderling overleg is samen met de wethouder afgesproken, dat de zweefvliegclub een beter plan moeten maken waarin ABT inzicht kan krijgen m.b.t. de eventuele wachttijden tussen

het opstijgen van zweefvliegtuigen en vliegtuigen. Op basis daarvan neemt het bestuur een besluit en/of wordt er een heroverweging uitgesproken. Ook zal er worden gesproken met een landschapsarchitect.

Een derde optie; toppen van de bomen (geen veiligheidsrisico meer) zal door een deskundige van de gemeente worden bekeken.

Binnen enkele weken ontvangt ABT het plan.

Alles op een rij Nieuwsarchief

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven