facebooklogo      Instagram logo     

Op vrijdagavond 6 juli waren ruim 200 bewoners en belangstellenden aanwezig bij de feestelijke opening van de kunst op de rotonde van Teuge. Burgemeester Jos Penninx opende de rotonde middels een lint waarmee een rotonde bord zichtbaar werd.
Lucas Harbers gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op het resultaat en vooral trots op de bijdrage van alle betrokkenen om dit resultaat te bereiken.
In 2006 is de rotonde in Teuge aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Om de functionele en kale rotonde te verfraaien zijn er door vrijwilligers in 2011 een paar honderd narcissen gepoot. Dit gaf jaren tijdens de bloei een gele gloed op de rotonde.
In 2013 is een plan gemaakt om de rotonde op te waarderen met kunst. Antoinette de Bruin-Weijers heeft een schets en maquette gemaakt, hierin is het logo van Teuge in 3D, vanuit de lucht en iedere invalsweg zichtbaar.
De rotonde is eigendom van de provincie. De gemeente Voorst kon het beheer van de rotonde overnemen van de provincie en dit weer beleggen bij Algemeen Teuge. Het maken van afspraken hierover en regelen van convenanten nam tijd in beslag.
In 2018 was uiteindelijk alles rond en kon hovenier Erik van Rooyen aan de slag met de aanleg.
De rotonde commissie bestaande uit Han Haverkamp, Sjaak Dijkhof & Sjaak Polman heeft voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening.
De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NLDoet (Oranje Fonds), de Provincie Gelderland, gemeente Voorst, de rotonde commissie, Jan en Antoinette de Bruin, sponsoren en vrijwilligers.

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven