facebooklogo      Instagram logo     

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens de AVG avond voor Besturen op 11 juni in het dorpshuis Teuge werd de wetgeving toegelicht.
In samenwerking met gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseerde de vrijwilligerscentrale Voorst, Dorothy den Boer en Simone Beerthuis, een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving. 28 Besturen van verenigingen, stichtingen en sportclubs waren vertegenwoordigd op deze maandagavond. De avond begon met een inhoudelijk informatief deel over de nieuwe wet AVG door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip.
Vervolgens werd in het interactieve deel de privacy statement van Algemeen Belang Teuge voorzien van adviezen en aanvullingen, toetsend aan de AVG. Jan van den Noort en Lucas Harbers verwerken deze opmerkingen en zullen het statement delen met de aanwezige besturen. Samen met de presentatie vormt dit een basis voor een eigen invulling om te voldoen aan de AVG.
De stukken staan op www.teuge.eu

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven