facebooklogo

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Ontwerp luchthavenbesluit Teuge, 28 september 2021

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland  heeft op 31 augustus 2021 het ontwerp Luchthavenbesluit Teuge vastgesteld en openbaar gemaakt voor inspraak. Het luchthavenbesluit geeft aan hoeveel geluid de luchthaven mag produceren. Ook is het mogelijk om regels te stellen aan openingstijden, aantallen en typen vliegtuigen en vluchten, gebieden waar als gevolg van luchtvaartactiviteiten beperkingen gelden, zoals geluid en externe veiligheid en milieuregels van activiteiten, die gerelateerd zijn aan het vliegen. Tot en met 17 oktober 2021 kunnen reacties middels een zienswijze worden ingediend op dit ontwerp Luchthavenbesluit. Het ontwerp Luchthavenbesluit staat op de site van de provincie Gelderland: https://www.gelderland.nl/lhbteuge-ontwerp. Het bestuur van Algemeen Belang Teuge heeft de leden uitgenodigd voor een informatieavond en ledenraadpleging over dit onderwerp. Vanuit deelname aan informatiesessies, overlegorganen en gesprekken met betrokken instanties hebben we informatie gedeeld over de huidige situatie en mogelijke ontwikkelingen.We zijn samen in gesprek gegaan over de manier waarop we de belangen van de leden over dit onderwerp kunnen behartigen. Het resultaat is de ingediende zienswijze hieronder. We gebruiken deze voor vervolg overleggen met de provincie, gemeente en de luchthaven

                 

 

 

De traditionele Burendag in Teuge was weer een succes. Vrijwilligers en (nieuwe) buren hebben op 25 september bij het dierenverblijf 't Beestenboeltje samen geklusd en een gezellige middag gehad.  De burendag werd gecombineerd met “ Kijkje in de Keuken Tour” gefaciliteerd door de Vrijwilligers Centrale Voorst. Daarbij konden geïinteresseerden middels een fietsroute door de gemeente Voorst kennismaken met vrijwilligersorganisaties op locatie. De ruim 30 klussers genoten van de slagroomtaart bij de koffie bezorgd namens de Vrijwilligers Centrale Voorst.

Na Het klussen werd door Algemeen Belang Teuge een hapje en drankje verzorgd en bleef het nog lang gezellig bij het dierenverblijf.

 

Na zo'n mooi dropsfeest met allemaal betrokken mensen is het weer eens extra zichtbaar hoe belangrijk en waardevol "vrijwilligers" zijn.
Vrijwilligers zijn altijd en overal nodig, ook bij Algemeen Belang.
Wil je ook graag je hulp aanbieden, dat kan...
Ben je al jaren woonachtig in Teuge, of heb je net de verhuisdozen uitgepakt. Het maakt geen verschil.
Wil je mensen ontmoeten en vind je het leuk om te komen helpen met bijvoorbeeld;
- het organiseren van een feestje
- dieren bij 't Beestenboeltje voeren
- af en toe eens een dag te helpen met klussen bij 't Beestenboeltje
- helpen bij het opruimen van zwerf afval
- helpen in 1 van de commissies van Algemeen Belang
-Of lijkt een bestuursfunctie jou (in de toekomst) wel wat?
Neem dan vrijblijvend contact op en laat weten wat je graag zou willen. Samen kunnen we kijken wat er allemaal is. Het hoeft geen grote taak te zijn waar je veel tijd mee kwijt bent, maar kan ook iets zijn van een paar uurtjes.
Heb je vragen, ideeën of tips, laat het weten.
Je kunt contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt bellen, sms'en of appen naar 06-46324471.

                               

 

 

Zoals jullie misschien al gelezen hebben in de mail, of gehoord hebben van teamleden de Dorpsquiz op 10 oktober gaat niet door.. We hadden het graag anders gezien, maar het is nog te onzeker hoe het verder gaat.

De overheid komt 20 september weer met een persconferentie en als blijkt dat we toch de 1,5 meter maatregel niet los kunnen laten, is het moeilijk om alles weer af te zeggen. We willen heel graag onbevangen en zonder de 1,5 meter maatregel de dorpsquiz kunnen doen, zodat iedereen kan genieten. Sommige groepen zijn wat groter en als iedereen toch binnen moet zitten i.v.m. het weer kan het al lastig worden. Er zijn ook deelnemers die nog wat angstig zijn en we willen dat iedereen zich er prettig bij voelt. Wij hopen dan ook op jullie begrip voor deze keuze. 

Maar er is ook goed nieuws!!! We hebben ook al een nieuwe datum namelijk: 

Zondag 22 mei 2022.... ( Hou deze datum dus vrij in de agenda...) 

We hopen dan onbevangen en met veel plezier de 1e Dorpsquiz van Teuge te houden...

 

 

 

 

Een mooi stukje promotie van Teuge, dat is het nieuwe wielertenue van Teuge. Gehuld in hoofdzakelijk zwart, met witte letters, een vleugje “Teugs”- groen en opvallende gele biezen is het een mooi geheel geworden. Initiatiefneemster Inge Velthuis,  oud nationaal kampioen veldrijden vatte het idee om een wielershirt voor Teuge te ontwerpen en bracht dit tot uitvoering. Zo’n 50 wielrenners, mountainbikers, fietsers, maar ook andere sportievelingen toonden belangstelling,

Op zaterdag 28 augustus was de presentatie van het wielertenue. Bij het Rehoboth-kerkje werden alle aanwezigen door de huidige bewoner Continue.IT met een hapje en drankje welkom geheten.  Het voor Teuge kenmerkende kerkje diende tevens als achtergrond voor de foto’s die werden genomen. Met nog wat extra energierepen en een extra bidon ging de groep op pad voor een fietstocht van ruim 50 km richting de bloeiende Gortelse Heide. De route ging verder via het bruisende Epe, alwaar de zichtbaarheid van het tenue van dichtbij werd getoond. Via Heerde ging de route langs het Apeldoorns Kanaal weer huiswaarts. De tocht werd afgesloten met een borrel bij Autobedrijf Weijers. Deze borrel werd gefinancierd door UNN personeel en de organisatie en versiering was in handen van Mick Match Interieurontwerp.

Maar liefst 11 sponsoren uit Teuge en omstreken hebben dit initiatief ondersteund:

 • Rob Bonekamp Uitdeuken zonder spuiten
 • Steunenberg Bouwadvies
 • UNN personeel
 • SterkMerk
 • Mick Match Interieuradvies
 • Energiek door beweging
 • HJ Hurenkamp
 • L!N sport- en ontspanningsmassage
 • Camping De Weeltenkamp
 • Autobedrijf Weijers
 • Continue.IT

Een mooi stukje promotie voor de bedrijven en zeker ook voor Teuge!

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws/#sigProId4dd46d145e

 

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

 
“Deze avond in Teuge was fantastisch,” dat waren de warme woorden van burgemeester Jos Penninx na afloop van zijn 8e bezoek tijdens zijn afscheidstournee. Bij de unieke NatuurTempel van Stichting Earth Awareness, werd de avond afgetrapt, met een welkomstwoord van Lucas Harbers, voorzitter van Algemeen Belang Teuge. Vanaf de Fliegerhorst stapte de burgemeester samen met zijn vrouw in een heuse golfkar. Onder begeleiding van de organisatoren Hetty Vorselman en dorpscontactpersoon Stefanie Verwaaijen, werd vervolgens bijna elke straat in het dorp bezocht. Enthousiaste inwoners begonnen spontaan gedichten te gehore en cadeaus uit te delen. Vergezeld met warme woorden bij de overhandiging, ging uiteindelijk van alles mee in de kar. Onder andere een opgekweekte cactus, Peco-mondkapjes, verrassingen voor de kleinkinderen, een afvalprikstok, een aantal edities van het dorpskrantje Teugje Nieuws, heuse Penninxwafels en zelfgemaakte Teugse geluksstenen. Onderweg ontving de burgemeester ook een Teugs speldje voor zijn inzet voor het dorp. Door het bezoek van de burgemeester werden onderlinge ontmoetingen mogelijk gemaakt. Op afstand werd er namelijk buiten aan de deur gezellig bijgepraat door buren. De rondrit werd afgesloten bij De Slaapfabriek; tijd om na een onvergetelijk bezoek voldaan huiswaarts te keren.
 
foto's: Bob Bakker
Artikel: Gemeente Voorst

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws/#sigProIdfa8dbb7c8a

Lees meer...

Op zaterdag 29 mei 2021 deed Teuge mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Aan het begin van de middag werden de taken verdeeld en werd het speelveld & dierenverblijf opgeruimd en opgeknapt. Naast de vaste groep vrijwilligers en buurtgenoten kwamen ook nieuwe bewoners van Teuge en toekomste inwoners van Teuge helpen. Naast het schilderen, afmesten van het dierenverblijf, schoonmaken van het veld en schoffelen in de schoolmoestuin was het vooral gezellig. Na het klussen was het nagenieten met een drankje en broodjes met hamburgers en vegaburgers. Dank voor de bijdrage, de dieren hebben weer een aantrekkelijk onderkomen en de bezoekers kunnen genieten van een mooie omgeving.

View the embedded image gallery online at:
https://www.teuge.eu/nieuws/#sigProIdd3335b2a8e

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Pagina 1 van 17

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen € 12,50 per jaar en voor alleenstaanden € 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 

Secretariaat

Stefanie Verwaaijen
dcp@teuge.eu 

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven