facebooklogo      Instagram logo     

Algemeen Belang Teuge (ABT) doet onderzoek naar de mening van de inwoners in de kern van het dorp en omwonenden in het buitengebied met betrekking tot het door de familie Schutte gepresenteerde gebiedsontwikkelingsplan.

Dit plan bestaat uit 7 onderdelen die onlosmakelijk van elkaar moeten worden gerealiseerd. Eén van deze onderdelen betreft een 25 ha groot ‘Zonneveld de Zanden’ dat in samenwerking met Luchthaven Teuge wordt gerealiseerd. De familie Schutte realiseert het veld, de luchthaven exploiteert het.

Het bestuur van ABT heeft besloten een werkgroep “Project Schutte” op te richten. De werkgroep heeft als doel, op basis van reacties van dorpsgenoten en andere betrokkenen, uit te zoeken wat de voordelen, nadelen en mogelijkheden zijn ten aanzien van dit plan.

Daarvoor zijn door ABT twee informatieavonden georganiseerd, de eerste op 20 september, de tweede op 9 november. Tijdens beide avonden hebben de initiatiefnemers gelegenheid gekregen hun plannen te presenteren en op vragen te reageren.

Op de 1e avond waren ca. 130 belangstellenden aanwezig. Zij hadden de gelegenheid hun vragen direct aan de initiatiefnemers en hun adviseurs te stellen. Naar aanleiding van deze bijeenkomst is door Algemeen Belang Teuge een enquête georganiseerd die onder de aanwezigen is verspreid. Op basis van de resultaten hiervan is een concept-rapport gemaakt met de resultaten van de enquête en een opstelling van vragen van de respondenten. Deze rapportage diende als input voor de 2e informatieavond.

Tijdens de 2e avond is veel informatie gevraagd en gedeeld. Hiervan is een verslag gemaakt en gepubliceerd.

De werkgroep wil nu op basis van alle informatie die is ingebracht door de initiatiefnemers, door geïnteresseerden en respondenten alsmede op basis van het verslag van de bijeenkomst, de Voorster Energie Strategie (VES), de in de gemeenteraad van Voorst op 7 november met algemene stemmen aangenomen motie “Positieve energie en Voorster visie” en “de Zonnebrief van Rob Jetten”, komen tot een eindconclusie waarmee een beleidsadvies kan worden gegeven aan het bestuur van ABT. Zij bepaalt op basis hiervan het uiteindelijke besluit.

Bij de werkgroep bestaat de behoefte om na alle uitwisseling van informatie nog een korte peiling te doen naar het standpunt van de betrokken inwoners, omwonenden en ondernemers. Deze peiling bestaat slechts uit twee vragen.

Vraag 1: Met betrekking tot het totaalplan van de familie Schutte in samenwerking met Luchthaven Teuge: bent u voor of tegen dit plan?

Vraag2: Kunt u uw antwoord motiveren?

Via de volgende linkt wordt het formulier geopend en kunt u de vragen beantwoorden:

Enquête 2 – Plan familie Schutte (enquête is gesloten)

NBOm onze rapportage tijdig te kunnen afronden ontvangen wij uw reactie graag uiterlijk  vrijdag 25 november 2022.

 

 

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

Ga naar boven