facebooklogo      Instagram logo     

Alle inwoners van Teuge zijn welkom op de Informatieavond over het project om Teuge energieneutraal te maken. Deze vindt plaats op maandag 8 april op de evenementenlocatie van E-Deck (voorheen Skydeck) aan De Zanden 167. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma is om 20.00 uur.

Op 8 April a.s. informeren we alle ge├»nteresseerde inwoners, of ze nu energie (willen) opwekken of afnemen, over de ins- en outs van het project.

Ondernemers op en rondom het vliegveld hebben voor een flink deel al aangegeven dat zij mee willen doen in het project en netbeheerder Liander heeft eveneens verklaard het project te zullen ondersteunen. 

Burgers met Energie, de Gemeente Voorst, Liander NV en Algemeen Belang Teuge zijn betrokken bij dit project. Bedrijven, verenigingen en particulieren hebben vaak op verschillende momenten energie nodig. Omdat zon en wind niet 24/7 beschikbaar zijn moeten we opgewekte (soms) overtollige energie ook tijdelijk kunnen opslaan om later te gebruiken. De nieuwe Energiewet, die naar verwachting in 2024 vastgesteld wordt, biedt voor het eerst mogelijkheden om opgewekte energie te verdelen tussen zowel bedrijven als particulieren en bijvoorbeeld verenigingen.

Nadat afgelopen bijna 10 jaar al meerdere keren is nagedacht over projecten die Teuge en haar inwoners zouden kunnen helpen, is nu een project gestart waar iedereen die er tot nu toe bij betrokken werd enthousiast op reageerde. De inwoners van Teuge, de ondernemingen op onder andere het vliegveld en in de landbouw wekken straks energie op voor gebruik in het dorp.
Het Doel: Door het realiseren van lokale opwek met opslagcapaciteit, wordt de afhankelijkheid van de veelal duurdere energieleveranciers drastisch gereduceerd.

De unieke locatie van E-deck, waar de informatieavond gehouden wordt, staat in feite model voor de opzet voor de lokale Smart Energy Hub die we willen realiseren. En biedt tevens voldoende ruimte voor het te verwachten grote aantal bezoekers.

 Smart Energy Hub         Smart_Energie_Hub_Teuge_presentatie.png

Ga naar boven